fbpx

Horner: A Red Bull és a Ford akár négy F1-es csapatot is el tudna látni erőforrással

Christian Horner szerint elképzelhető, hogy 2026 után végül akár nyolc autót is a Red Bull és a Ford saját Forma-1-es motorja hajtana.

Szerinte kezdetben csak az a terv, hogy a Red Bull Racing és az AlphaTaurinak szállítanák az erőforrásokat. A Red Bull csapatfőnökét a DAZN kérdezte erről:

„Ha a motorunk vonzó a vásárlóknak, akkor nyitottak lennénk arra, hogy tárgyalásokat folytassunk arról, hogy a jövőben más istállóknak is szállítsunk motorokat. Azonban egyelőre arra kell koncentrálnunk, amit csinálunk. A Forddal való együttműködésünk nagyon jól működik, de alapvetően független gyártó vagyunk, ami hosszú távon előnyös. A létesítményeink nyolc autó ellátására lesznek képesek. Ez olyasmi, amiről azt gondoljuk, hogy hosszabb távon meg tudjuk csinálni. Egyelőre az a célunk, hogy egy csoportot integráljunk a versenyautó építő csapatba, hogy egyetlen kollektív egységként működjenek. Ez hatalmas kihívás, de azt hiszem, hogy ez a helyes út, és elfogadhatóan haladunk.”

A továbbra is a Honda motorját használó Red Bull számára mindez óriási kihívás lesz, az Auto Motor und Sport GPS-elemzése szerint a Ferrari rendelkezik jelenleg a legerősebb motorral az F1-ben. Sőt, a Ferrari legutóbb Monzában igen versenyképes volt. Ezt elismerte Horner is:

„Nem várt eredmény volt. Tudtuk, hogy gyors autónk van, de a Ferrari meglehetősen  gyors volt az egyenesekben. Óriási ellenfelek ellen versenyzünk, és csak futamról futamra haladunk. Szingapúr az egyik legkeményebb futam lesz a versenynaptárban. 2022-ben láttuk, milyen veszélyes lehet” – mondta a tavalyi évre utalva – amely Verstappen legrosszabb helyezése volt a szezonban.

Horner így zárt végül:

„Mindent megteszünk azért, hogy megőrizzük a lendületünket. Egy nap meg fognak verni minket, ez elkerülhetetlen – garantált. Csak annyi a kérdés, hogy mikor.”

Készen áll a Red Bull 2026-os Ford motorja az első beindításra

Forrás :