fbpx

Alonso ezt a két versenyzőt tartja a legtöbbre a 2023-as mezőnyben

Fernando Alonso a jelenlegi két legígéretesebb fiatal versenyzőként emelte ki a Forma-1-ből Alexander Albont és Lando Norrist.

A 42 éves spanyol, aki az F1-ben a legtöbbször indult nagydíj rekordját tartja, amely egyre csak gyarapszik, mert 2023-ban az Aston Martin volánja mögött a versenyképessége új hajnalát élvezi. Saját bevallása szerint az ösztönére hallgatott, amikor eligazolt az Alpine-tól. A Cadena Ser-nek beszélt erről:

„Először is, Vettel visszavonult, másodszor, az Alpine több hónapig tárgyalt velem, de soha semmi nem volt véglegesítve. Mindenben megegyeztünk, de nem érkeztek meg a papírok. Finoman szólva is, észrevettem a profizmus hiányát. Az Astonnál viszont Vettel csütörtöki bejelentése utáni szombaton már minden az asztalon volt. Az a vágy, hogy engem akarnak, vonzó volt. Kaland volt, kockázatos, de jól alakult, és a megérzésem ezúttal bejött. Volt pár óra alatt két ajánlat is az asztalomon, de az Aston Martinban több ambíciót láttam.”

A korai dobogós helyezések sorozata után 2023-ban az Aston Martin újra hullámvölgybe került, de Alonso azt mondja, mindig is felkészült arra, hogy hosszabb időszakot is el kell töltenie az első háromba vezető úton:

„Remélhetőleg most, 2024-re, ha a tavaly télihez hasonló nagy ugrást hajtunk végre, az hihetetlen lenne. Szóval bízunk ebben.”

Ugyanakkor figyelmeztette a rajongóit, hogy a karrierje 33. győzelmére való felfokozott törekvése nem biztos, hogy idén megvalósul – vagy egyáltalán valaha is:

„Lehet, hogy úgy vonulok megint vissza, hogy nem érem el, de minden nap, amikor reggelizek, arra gondolok, hogy a világbajnoki címért harcolok. Ha itt vagyok, ha feláldozom az életem ezért a sportért és ezért a szenvedélyért, az azért van, mert hiszek a csapatban, és hiszek abban, hogy nyerni tudok.”

Jelenleg a Red Bull-os Max Verstappen totálisan dominál, ami miatt egyesek arra panaszkodnak, hogy unalmassá teszi a száguldó cirkuszt, de Alonso szerint ez csak maga a Forma-1. Amikor arról kérdezték, hogy jobban örülne-e annak, ha minden versenyzőnek ugyanannyi esélye lenne a sikerre, így felelt:

„Az nem lenne F1. Mindig is voltak más-más csapatok, és a technológia mindig is különbséget tett. Ez így volt, és mindig is így lesz. Mert ez az autósportok csúcsa. Vannak más kategóriák is – F3, F2, IndyCar, gokartozás. A Forma-1 talán a legkevésbé szórakoztató mind közül, de kétségtelenül ez az, amelyik a legnagyobb hatással bír.”

Amikor végül arról kérdezték, hogy az új generációs versenyzők közül melyik pilóta nyűgözi le személyesen a leginkább, Alonso így válaszolt:

„Nos, ott van Lando Norris, aki egy hatalmas tehetség és egy kedves srác is. Alex Albon idén nagyon kilóg felfelé a sorból. Aztán ott van Gabriel Bortoleto, aki most nyerte meg a Formula 3-at. És Pepe Marti.”

Utóbbi fiatal spanyolt, akit a menedzsmentcége kezel, nemrég szerződtették a Red Bull junior programjába. Alonso végül nevetve így zárt:

„Az IndyCarban pedig ott van Alex Palou. Végső soron mindig az időmérő dominál, és sokan vannak, akik minket, olyan veteránokat lenyomnának, mint Lewis Hamilton vagy én, de jelenleg a veteránok elég jól védekeznek.”

Alonso szerint Verstappen és Hamilton sem építettek fel F1-es csapatokat

Forrás :