fbpx

Újabb legendás európai fővárost hódítana meg a Forma-1

„Forma-1 az Akropolisszal a háttérben” – ezt mondta 2008-ban a motorsportok királykategóriájának az akkori erős embere, promóterként Bernie Ecclestone a görög kormánynak.

Ugyan ő maga lelkes volt, azonban a túlzott követeléseivel piros lámpát kapott egy ilyen rendezés előtt. A dolgok azonban folytak tovább a medrükben. Ma már az F1 jogait megvásárló amerikai médiavállalat kiemelt fontosságúnak tartja a bajnokság népszerűsítését és kommunikációját. Mi lehetne tehát annál látványosabb, mint egy Forma-1-es futam, abban a városban, amely a civilizációt Európába hozta, tengerparti háttérrel és végtelen kékséggel.

Az Athéni Nagydíjat meg lehet csinálni, és nem pályán, ami… az utóbbi időben különösen izgatja a Liberty-t. Valami hasonló fog történni idén az új futammal, a Las Vegas-i Nagydíjon, amely várhatóan még a szintén közúton zajló Monacót is felülmúlja majd érdeklődés és forgalom tekintetében.

A newsauto információi szerint tehát az a hely, amely hamarosan jelölt lesz az Athéni Nagydíj megrendezésére, az Ellinikon, pontosabban a Lamda Development által épülő „The Ellinikon” utcái és metropolisz parkja. Az építőipari vállalatok által beadott tanulmányokban ugyanis azt kérték, hogy vegyék figyelembe a könnyű alkalmazkodás lehetőségét, egy ilyen hatalmas esemény igényeinek megfelelően, a lakosok és a vállalkozások zavarása nélkül.

Úgy tudni, hogy az F1 szervezői megdöbbentek attól, ami Ellinikóban készül, és készek zöld utat adni, még mielőtt ez a projekt teljesen elkészülne. Elvégre a hellének terve  több nagydíj minden jellegzetességét egyesítiené magában: Lesz tenger, jachtkikötők, zöldövezet, szállodák, kaszinók, utcák, és mindez a világ egyik legtörténelmibb városában…

Kétségtelen, hogy a Hellenikonnal, de a megfelelő politikai és vállalkozói akarattal is, Görögországnak egyedülálló lehetősége lesz arra, hogy könnyedén beszálljanak a Forma-1-es naptárba, amelyre már néhány tucat város várakozik a világon…

Az Ifema elnöke már tudja, hogy mikor írja alá Madrid az F1-es szerződését

Forrás :