fbpx

Horner tiszta vizet öntött Norris miatt a pohárba

Christian Horner reagált azon pletykákra, amelyek szerint Lando Norrist a jövőben a Red Bullhoz való esetleges átigazolással hozzák összefüggésbe.

Miután 2019-ben újoncként csatlakozott a McLarenhez, Norris jelenleg a 2025-ös idény végéig áll szerződésben az alakulattal. A brit az Olasz Nagydíjon elárulta, hogy nyitott lenne arra, hogy pályafutása egy bizonyos pontján Max Verstappen csapattársává váljon. A holland jelenlegi szerződése a Red Bull-lal, amelyről azután állapodott meg, hogy 2021-ben megnyerte első Forma-1-es bajnoki címét, 2028 végéig szól.

A szerződés hossza miatt felmerült, hogy Norrisnak csatlakoznia kellene esetleg a Red Bullhoz, hogy Verstappen mellett versenyezhessen, akivel köztudottan remek barátságot ápol. Verstappen jelenlegi csapattársának, Sergio Pereznek a 2024-es szezon végéig szól a szerződése. A mexikói nemrég utalt rá, hogy szerződése lejártával távozhat az istállótól, ezzel megnyitva az utat egy másik pilóta előtt, aki csatlakozhat Verstappenhez. Arra a kérdésre, hogy érdekelné-e Norris, Horner a médiának, köztük a RacingNews365-nek is válaszolt:

„Nézzék, Lando egy nagyszerű versenyző, ehhez kétség sem férhet. Láthatjuk, hogy növekszik a potenciálja, de ő a McLaren versenyzője, és tiszteletben kell tartani a fennálló megállapodásokat. Remek munkát végez a sportágunkban, és természetesen a pilótáinkat is megerősítettük 2024-re. 2025-re van egy szabad helyünk, és ahogy azt el lehet képzelni, nincs hiány az érdeklődésből arra az ülésre, de ez jelenleg még igen távol van.”

Marko vinné Norrist, de van egy kis probléma

Forrás :