fbpx

Hamarosan végeznek az AlphaTauri megdöbbentő átalakításával és új névadói szerződésével

Az AlphaTauri állítólag a véglegesítés küszöbén áll egy hatalmas főszponzori szerződés megkötése előtt a Hugo Boss-szal, amely a következő szezontól lép életbe.

A német F1-Insider szerint a Red Bull juniorcsapata és a globális divatmárka között régóta pletykált megállapodás közel áll a befejezéshez. A Red Bull és a Hugo Boss vezetői között Monzában ugyanis további tárgyalásokra került sor. Az energiaitalosok motorsport-tanácsadója, Helmut Marko az év elején megerősítette, hogy az AlphaTauri, amely az idei szezonban a konstruktőri bajnokságban szenved, új márkanevet kap. Továbbá a következő szezontól mérnöki szempontból is közelebb kerülnek a Red Bullhoz.

Beszámolójuk szerint a csapat jövőbeni neve magában foglalná a Hugo Boss és a Red Bull nevét is. Marko pedig egy olyan üzletet keresett, amely nagyobb finanszírozást engedne meg a faenzai székhelyű csapatnak. Abban reménykednek, hogy javulnak az eredményeik. Miután a Hugo Boss kiszállt a Formula E-ben vállalt szponzori kötelezettségeiből, a márka vezérigazgatója nemrégiben megerősítette, hogy sport szempontból kizárólag a Forma-1-re összpontosítják az erőfeszítéseiket. Daniel Grieder vezérigazgató a németországi Motorsport-Magazinnak beszélt erről:

„A Hugo Boss átrendezi a sportban jelenlévő elkötelezettségeit, de a jövőben kizárólag a Forma-1-re koncentrálunk.”

Miután korábban az Aston Martinhoz csatlakoztak, és jelenleg a silverstone-i székhelyű csapat hivatalos ruházati partnereként támogatják az istállót, Grieder a Reutersnek külön megerősítette:

„A Forma-1 visszatért, és jobb most, mint valaha. Ők is elkötelezték magukat egy fenntarthatóbb világ és versenysport mellett. A sportág még relevánsabb, mint valaha, és az egész világ figyeli.”

Az AlphaTauri idén eddig összességében csak szenvedett a pályán. Jelenleg három ponttal a konstruktőri bajnokság utolsó helyén állnak. Yuki Tsunoda pedig az Olasz Nagydíjon el sem tudott indulni, miután a felvezető körben motorhiba miatt nem tudott elindulni. A szezonzáró után a pályán kívül is jelentős változások várnak rájuk: a régóta szolgáló csapatfőnök, Franz Tost nyugdíjba vonul, helyére a Ferrari korábbi sportigazgatója, Laurent Mekies érkezik – és máris új vezérigazgatót kaptak az FIA korábbi főtitkára, Peter Bayer személyében.

Verstappen az AlphaTauri vagy a Haas F1-es autójával is megszerezné a pole-t

Forrás :