fbpx

Alonso szerint Verstappen és Hamilton sem építettek fel F1-es csapatokat

Fernando Alonso válaszolt a Mercedes csapatfőnök Toto Wolff azon állítására, miszerint a Red Bull épített egy győztes csapatot, különösen Max Verstappen köré.

A korábbi kétszeres világbajnok inkább úgy véli, hogy az F1 két legutóbbi domináns pilótája – Verstappen és a mercedeses Lewis Hamilton – egyszerűen csak szerencsésen kerültek a győztes autóikba, éppen akkor, amikor a szabályok megváltoztak. Alonso a De Telegraafnak adta mindezt elő:

„Hamilton és Verstappen nem építettek fel remek csapatokat, a szabályok változása volt az oka. Amikor Lewis a Mercedeshez igazolt, nem épített semmit. Egyszerűen a szabályok változása volt az, ami előnyhöz juttatta. Amikor Max a Toro Rossóhoz majd a Red Bullhoz került, Hamilton még mindig mindent megnyert. Nem épített fel győztes Red Bull-alakulatot.”

A 42 éves Alonso, a hibrid korszak elejének a kivesézése után így folytatta:

„2021-ben még eléggé kiegyenlített volt a helyzet közöttük, most pedig a tavalyi szabályváltozással a Red Bull az idei szezonban eddig minden futamot megnyert. Végülis csak a megfelelő helyen kell lenni a megfelelő időben. Szóval nem tudom pontosan, mire gondolnak, amikor azt állítják, hogy „építesz csapatokat magad köré.”

Hill szerint a Mercedes főnöke faragatlanul nyilatkozott Verstappenről

Forrás :