fbpx

Wolff műtétre készül, helyettesítésére kényszerül a Mercedes!

Toto Wolff még ebben a hónapban térdműtéten esik át, ami miatt nem vesz részt a Japán Nagydíjon.

Wolff a Speedcafe-nak megerősítette, hogy a Szingapúri Nagydíj utáni szerdán kerül sor a műtétjére, melynek során a bal térdében lévő elülső keresztszalag sérülését fogják helyrehozni. Ez az a térde, amellyel Wolff súlyosan megsérült, miután 2015-ben leesett egy fitnesz labdáról, miközben feleségével, Susie-val edzett. Ezúttal további következményekkel járt egy, az augusztusi nyári szünetben történt hegyikerékpáros balesete, amelynek következtében eltört a bal könyöke.

Wolff elárulta, hogy az esése utánai felerősödés közben a bal térde elengedte magát, ami a szalagok sérüléséhez vezetett, és ahhoz, hogy most műtét előtt áll, tekintve, hogy az ízülete eredetileg nyolc évvel ezelőtt gyengült meg.

Az 51 éves osztrák biztosan kihagyja a suzukai futamot, és azt is mérlegeli, hogy részt vegyen-e a két héttel későbbi, következő futamon, Katarban, mivel mankóvalkell majd  közlekednie.

Wolffnak nem ez az első kerékpáros balesete, hiszen 2014-ben, miközben a budapesti Duna-parton száguldott több Mercedes-es kollégájával, egy baleset következtében eltört a jobb válla, a kulcscsontja, a könyöke és a csuklója. Az elülső keresztszalag-műtét miatt Wolff 2013 óta a negyedik versenyét fogja kihagyni, miután úgy döntött, hogy nem vesz részt a 2019-es Brazil Nagydíjon, valamint a tavalyi Japán és São Paulo futamokon sem.

Wolffot a boxfalnál Jerome D’Ambrosio fogja helyettesíteni, aki az év elején csatlakozott a Mercedeshez, mint versenyző fejlesztési igazgató.

A korábbi Forma-1-es versenyző, aki 2011-ben a Marussiával kezdett, majd a Lotus színeiben a 2012-es Olasz Nagydíjon is rajthoz állt, 2014 és 2020 között elsősorban a Formula E-ben versenyzett, mielőtt a Venturi csapatfőnök-helyettese, majd csapatfőnöke lett.

Wolff nem nagy barátja a Wikipédiának és Verstappen rekordja sem izgatja

Forrás :