fbpx

Megmenekül a gokartpálya, ahol Michael Schumacher vezetni kezdett!

Az Erftlandring kerpeni, szabadtéri gokartpályán tette meg első köreit a később hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher. A Kerpen-Manheimben található Erftlandring jövője sokáig bizonytalan volt, de a legendás gokartpálya most egy szebb jövő elé néz. 

Az 1980-ban megnyitott szabadtéri gokartpályát teljesen felújítják. A ring üzemeltetői a Kerpen Kart Clubból már tavaly megörvendeztették a Schumacher-rajongókat, amikor bejelentették, hogy a pálya még sokáig megmarad.

„Évekig meg volt kötve a kezünk, mert bizonytalan volt, hogy a gokartpályának helyet kell-e adnia a Hambachi külszíni bányának” – mondta az Expressnek adott interjúban a gokartklub új elnöke, Andreas Dresen.

„A státuszvédelemnek köszönhetően tervezési biztonságot kaptunk, és az RWE-nek történő eladással megvan a lehetőségünk a létesítmény korszerűsítésére, hogy ismét világbajnokságot rendezhessünk” – mondta Dresen a lapnak.

Az Erftlandring felújítási munkálatai jelenleg is javában zajlanak.

„Az 1,1 kilométer hosszú pályát már újraaszfaltoztuk, és 700 méternyi repedést javítottunk ki. Emellett 500-600 méteren új kerítéseket építtettünk.”

„Hamarosan a régi gumikorlátokat modern TecPro védőfalakra cseréljük, ahogy az a Forma-1-ből ismert.”

De felújítják többek között az étterem mosdóit, és a kempinget is. A felújítás összköltsége így „akár 900 000 euróra is rúghat”.

Michael Schumacher öröksége Kerpenben tehát biztosítottnak tűnik – és nem csak ez: az Instagramon Mick Schumacher, aki nemrég tette nyilvánossá kapcsolatát egy modellel, megosztott egy videót, amelyen teljes lendülettel gokartozik – az Erftlandringtől néhány kilométerre lévő Kerpen-Sindorfban található Michael Schumacher Kart Centre-ben. Rövid részleteket láthatunk egy versenyből, amelyet a 24 éves versenyző néhány ellenféllel vív az édesapjáról elnevezett pályán.

A verseny, amelyet Mick szponzora, a Deutsche Vermögens-Beratung (DVAG) szervez, „Mick’s Kart Race” néven zajlik, és így a Mercedes jelenlegi teszt- és cserepilótájának van szentelve. A Schumacher-rajongók örülhetnek: a verseny további jelenetei szeptember elején kerülnek adásba.

Azt egyelőre nem tudni, hogy „Schumi Jr.” a közeljövőben visszatér-e a Forma-1-be. Nemrég még maga a versenysorozat is hirdetett Mick Schumachernek.

A legendás újságíró elárulta, hogy reménytelen Michael Schumacher felépülése

Forrás :