fbpx

Horner pesszimista Ricciardo F1-es visszatérése miatt, elmondta, mire számít

Christian Horner kizárta azt, hogy Daniel Ricciardo részt vegyen a Szingapúri Nagydíjon, és úgy véli, „optimista” lenne, ha az ausztrál pilótát látná visszatérne a japán futamon.

Ricciardo a Holland Nagydíj szabadedzésén törte el a kezében lévő csontot, miután a 10-es kanyarban a szalagkorlátnak ütközött, amikor inkább kikerült egy ütközést honfitársával, Oscar Piastrival. A médiának nyilatkozva, miután csapata lenyűgöző kettős győzelmet aratott Monzában, Horner betekintést engedett Ricciardo felépülési folyamatába:

„Szingapúrban, nem hiszem, hogy van rá esély, hogy addigra készen állna, sőt szerintem Japánra optimista lennék ilyen tekintetben.”

Bár a méhészborz becenéven ismert versenyző elépülése jól halad, Horner hangsúlyozta, hogy nem szabad elsietni a pilótafülkébe való visszatérését.

„Azt hiszem, hogy a felépülése jól halad. Mozgékony a keze, most a rehabilitáción van, de láttuk a motorosoknál, hogy a siettetett visszatérés néha nagyobb kárt okozhat. Szóval szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy teljesen egészséges, mielőtt újra autóba ül.”

A Forma-1-től való féléves távollétével Ricciardo – akit távolléte alatt Liam Lawson helyettesít – nagyon várja, hogy visszatérhessen a versenyzéshez. Így zárt ezért Horner:

„Azt hiszem, igen szeretne autóba ülni Suzukában. Csak napról napra haladunk, és meglátjuk, miképp alakul a felépülése és a természet.”

Ricciardo tapasztalata minden bizonnyal nagy hiány lesz az AlphaTaurinak a Szingapúri Nagydíjon.

Coulthard viccesen bejelentkezett Ricciardo helyére, Horner válasza zseniális!

 

Forrás :