fbpx

Verstappen elárulta, hogy mennyire hatott rá, hogy rengeteg tifoso kifütyülte

Max Verstappen utalt rá, hogy nem zavarták meg az Olasz Nagydíj hétvégéjén végig felé irányuló gúnyolódások.

A Monzába, az oroszlánbarlangba érkező világbajnokot hallhatóan kifütyülték, ami szöges ellentétben állt Charles Leclerc és Carlos Sainz fogadtatásával. Sőt, Leclerc még arra is kényszerült, hogy a szombati időmérő utáni interjúk során a nézők felé gesztusokkal próbálta csillapítani az ellenséges hangulatot. Leclerc csapattársa, Sainz a pole pozíció megszerzése után elragadtatta a nagyszámú közönséget, Verstappen pedig mindössze 0,013 másodperccel lemaradva lett második.

A szezon korábbi részében Miamiban Verstappen elismerte, hogy a sikeres versenyzők számára normális, ha kifütyülik őket, és ezt az érzést Olaszországban is megkapta. A De Telegraafnak nyilatkozott:

„Persze, itt inkább egy Ferrarit látnának a poleban. Amennyiben piros autóban ültem volna, talán átugrottak volna a kerítésen is! Azt hiszem, ez a pálya jól illik a Ferrari karakterisztikájához. Mindig jók a fékezésben és a lassú, ténylegesen is 90 fokos kanyarokban. Ez már csak így van, hogy bizonyos pályák jobban fekszenek az egyik alakulatnak, mint egy másik pálya.”

Verstappen végül uralta a monzai futamot, 15 kör után előzte meg Sainzot, és tőle eltávolodva megdöntötte az F1-es rekordot, amit egy pilóta egymás utáni győzelmei terén elért.

Verstappen: Meg kellett dolgozni érte, de szórakoztató volt

Forrás :