fbpx

Adam Driver a könnyeivel küzdött a Ferrari film bemutatója után

A legendás Ferrari autómárka eredetéről, az alapító Enzo Ferrari életéről szóló életrajzi film elképesztő fogadtatásban részesült a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon.

Adam Driver alakítja Enzót, a szerep kedvéért teljesen átalakították külsejét, hogy a lehető legppontosabban ábrázolja őt.

Mostanra nyilvánossá vált a szinopszis, mi szerint: „A Ferrari 1957 nyarán játszódik. Az 1950-es évek Forma-1-ének látványossága és veszélyei mögött az exversenyző, Enzo Ferrari válságban van. A csőd leselkedik a cégre, amelyet ő és felesége, Laura tíz évvel korábban a semmiből építettek fel. Viharos házasságuk egyetlen fiuk gyászával küzd.”

„Ferrari a másik elismerésével is küzd. Versenyzői győzelmi vágya a határok feszegetéséig sodorja őket.”

„Egyetlen versenyre, az Olaszországot átszelő, alattomos, 1000 mérföldes versenyre, az ikonikus Mille Migliára teszi fel mindenét.”

A filmet Michael Mann rendezte, és az 1991-es Enzo Ferrari: The Man and the Machine című életrajzi könyv alapján készült.

A produkciót a velencei premier után percekig álló ovációval díjazták.

Driver könnyeivel küzdött a film tragikus végkifejleténél.

A Velencében évente megrendezett eseményről a Hollywoodban zajló színész- és írósztrájk miatt megannyi sztár hiányzott az eseményről. A sztrájkot támogató vagy abban részt vevő emberek megtiltották maguknak, hogy múltbeli, jelenlegi vagy jövőbeli projektekről beszéljenek.

Ez a film kivételt képez a szabály alól, mivel ez egy független film a Neon forgalmazó cégtől, ezért megengedett a reklámozása.

Penelopé Cruz azonban, aki Enzo feleségét, Laurát alakítja az életrajzi filmben, hiányzott a velencei filmfesztiválról.

A Ferrari film december 28-án debütál majd a magyar mozikban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

NEON (@neonrated) által megosztott bejegyzés

A decemberben mozikba kerülő Ferrari film egy látványos, de lassú, üres dráma lett?

Forrás :