fbpx

A legendás újságíró elárulta, hogy reménytelen Michael Schumacher felépülése

Az F1 egyik leghosszabb ideje szolgáló és legelismertebb újságírója szomorú híreket közölt barátjáról, Michael Schumacher állapotával kapcsolatban.

A 74 éves Roger Benoit, aki évtizedek óta ír a svájci Blicknek a Forma-1-ről, 1991-es debütálása óta ismerte a nagyszerű németet. Elmondása szerint Schumacher még azt a sárga Benetton-overallt is neki ajándékozta, amelyben 1992-ben, Spában megnyerte legelső nagydíját:

„Igen, összefutottam Schumival és Willi Weberrel, és mondtam nekik: Szeretnék egy overallt.” Így aztán az 1992-es első spái győzelem után megkaptam azt ajándékba.”

Elmondása szerint mindig is jóban volt az F1-es legendával, még ha sűrűn vitatkoztak is, sőt fogadtak is rá:

„Emlékszem, hogy Mika Häkkinen 1995-ös súlyos balesete előtt mindig fogadtunk arra, hogy a McLaren pilótája melyik körben fog kiesni. Szóval ezután inkább Schumi eredményeire fogadtunk. Bernie Ecclestone, Flavio Briatore, Jean Todt és még sokan mások is csatlakoztak ehhez. Az is hagyomány volt, hogy a futamok után szivaroztunk és söröztünk Bernie motorhome-jában, Karl-Heinz Zimmermann, Schumacher és én. Renddre játszottunk backgammont is, főleg szórakozásból – általában 10 német márkáért vagy valami hasonlóért.”

Benoit elmondta, hogy az 1998-as 400. nagydíján Hockenheimben a svájci újságírót egy „óriási tortával” ajándékozták meg, amelyet úgy terveztek, hogy meglepetésként egy „kedves hölgy” ugrott ki belőle:

„Bernie és Michael fizették ezt.”

Nem ez volt Schumacher egyetlen ajándéka Benoitnak:

„Schumi egyszer adott nekem egy piros Ferrari-pulóvert. Emlékszem, a Marlboro jelzése volt rajta az ujján, és Norbert Haug felhívott, miután egy talk show-ban viseltem. Nagyon ideges volt, és azt mondta, hogy nem lehetek többé objektív, mivel Ferrari-pulóvert viseltem.”

Benoit elmondása szerint Schumacherrel is összeveszett párszor – például amikor kritizálta a németet, amiért nem vett részt Ayrton Senna temetésén, vagy amikor azt mondta, hogy soha nem bocsátja meg nekem a „Schummel-Schumi” (Csaló Schumi) jelzőt a címlapon:

„A 2010-es Mercedes-visszatérését is kritizáltam, de akkor már nem állt velem szóba. Aztán 2011-ben Suzukában a paddock melletti kis ösvényen szivaroztam, amikor Schumacher elsétált mellettem. Két méter után megállt, visszajött, a kezével megütögette a térdemet, majd azt mondta: „Felejtsünk el mindent, és kezdjük elölről.”

Arra a kérdésre, hogy mit mondana a most 54 éves versenyzőnek, ha ugyanezen az úton összefutna vele, Benoit így felett:

„Először is meglepődnék, aztán örülnék, majd meginnék vele egy sört. Tartozik nekem egy vacsorával is, mert megígérte ezt, amint 80 kiló alá fogyok. Egyszer odajött hozzám, és cukkolt: „Roger, kezdesz meghízni!” Schumi tehát megígérte nekem a vacsorát, de ezzel feltehetően örökre tartozni fog nekem.”

Ez egyértelmű célzás arra, hogy Benoit, mint az egyik olyan ember, aki a leginkább ismerte Schumachert F1-es karrierje alatt, tudja, hogy a nagyszerű német nem tudott felépülni a 2013 végi síbalesetében elszenvedett agysérüléseiből. Benoit ugyanakkor azt mondja, hogy ezt nem tudhatja biztosan, ezért így zárt:

„Erre a kérdésre csak egy válasz van: Mick 2022-ben adta meg a választ ritka interjúinak egyikében, amikor azt mondta: „Bármit megadnék, hogy újra beszélhessek apámmal.” Ez a mondat mindent elmondott arról, hogy az apja hogy van most már több mint 3500 napja. Ez egy kilátástalan eset.”

„A „Senna” sikere után megkerestek a Schumacher-filmhez – de nem rajongok érte”

Forrás :