fbpx

Leclerc és Sainz megmutatták, hogy ilyennek kell lennie egy párbajnak a Forma-1-ben

Charles Leclercnek nincs gondja azzal, ahogyan csapattársa, Carlos Sainz védekezett az Olasz Nagydíjon a harmadik helyért vívott csatájuk során.

Miután a két Red Bull otthagyta őket, Sainz és Leclerc párbajozott a dobogó utolsó helyéért. A Ferrari párosa többször is összeért és összezárta egymást, majdnem össze is ütköztek. Sainz végül megőrizte pozícióját, megszerezve ezzel első dobogós helyezését idén a Forma-1-ben. A Sainz-cal vívott csatáról Leclerc így nyilatkozott:

„Szerintem a versenyzésnek mindig ilyennek kellene lennie. Ez a gokartos időkre emlékeztetett, amikor mindannyian a határon voltunk. Max-szal már korábban is voltak ilyen küzdelmeink, Checóval is voltak ilyen csatáink, Carlosszal pedig ma tényleg a határon voltunk. Én magam ezt nagyon élveztem. Nagyon sok olyan pillanat volt, amikor igazán kiélezett volt. De nem panaszkodom, ezért szeretek versenyezni. Az adrenalin, amit az ember érez, amikor egymással harcolunk, nagyon szórakoztató volt.”

Sainz is elmondta a véleményét:

„Igen, kemény verseny volt, de mindig is öröm volt Charles-szal versenyezni, amikor csak lehetőségünk volt rá. A mai nap is ilyen volt. Ő egy remek versenyző, ugyanúgy, mint Max és Checo. Jól éreztük magunkat odakint, és remélem, a rajongók is élvezték ezt. Ennél keményebbet nem is lehetne, ami ma volt, őszintén szólva az egész verseny alatt hajtottam csak, hogy a Red Bullt magam mögött tartsam. Ez nyilvánvalóan arra késztetett, hogy sokat használjam a hátsó gumikat, aminek végül pont ezekkel fizettem meg az árát, de mindent megtettem, hogy megvédjem a helyem, és a harmadikat hoztam haza, de az biztos, hogy ez kemény verseny volt.”

Frederic Vasseur csapatfőnök elismerte, hogy furcsa érzés volt látni, hogy a két versenyzője ilyen keményen küzd:

„Az biztos, hogy némileg furcsa érzés, de mint tudják, nagy rajongója vagyok annak, hogy hagyom őket versenyezni. Pompás érzés volt, de mondtam nekik, hogy ne kockáztassanak. A „nem kockáztatni” fogalma mindig relatív, de én nagyon értékeltem az utolsó pár kört, és remélem, hogy a rajongók is. Ahogy azt el tudjátok képzelni, a futam után megbeszéljük a dolgot, de talán nem ma este. Holnap már a gyárban lesznek. Nem akarom ezt ma este újra látni, majd holnap megnézem.”

Verstappen rekordot döntött, a két Ferrari ölre ment a harmadik helyért!

 

Forrás :