fbpx

Hamilton bocsánatot kér Piastritól, az ütközés miatt

A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton gyorsan bocsánatot kért a McLaren-versenyzőjétől, Oscar Piastritól az Olasz Nagydíj után, és  teljes mértékben magára vállalta a felelősséget a verseny záró szakaszában történt ütközésükért.

Hamilton, aki a kemény-közepes gumistratégiát választotta az előnyben részesített közepes-kemény helyett, a lágyabb gumit használva a 41. körben a második sikánnál egy belső íven történő előzéssel támadta Piastrit a nyolcadik helyért. A párosnak azonban drámaian összeértek a kerekeik, amikor a féktávhoz közeledtek. Az ausztrál újonc ezt követően a rádión keresztül közölte, hogy Hamilton „egyszerűen keresztbe fordult rajtam”. Hamilton azonnal öt másodperces időbüntetést kapott tettéért. A verseny után elmondta, hogy a kockás zászló után felkereste Piastrit, hogy bocsánatot kérjen tőle:

„Az én hibám, szintén szólva, a holtteremben volt, nem láttam… Nem vettem észre, hogy nem hagytam elég helyet, így bocsánatot kértem tőle, amikor kiszálltam az autóból, majd továbbmentünk.”

Piastri a boxba kényszerült egy új első szárnyért, és végül a 11. helyen ért célba, miután saját öt másodperces időbüntetése miatt elhagyta a pályát, és így előnyre tett szert, amikor az AlphaTauri versenyzőjével, Liam Lawsonnal csattant. Piastri, miután kiszállt az autóból, ennyit mondott:

„Elég kiábrándító délután volt. Nem sok minden alakult úgy, ahogy azt akartuk. Csalódást keltő, hogy pontok nélkül jöttünk ki ebből. A stewardok meghozták a döntésüket az incidensről, Lewis már bocsánatot kért tőlem. Sajnos nem kaphatom vissza a versenyemet, de ennél többet nem tehetek vagy kérhetek.”

Hamilton ezután Piastri csapattársát, Lando Norrist és Alex Albon Williamsét előzte meg a hatodik helyért, amelyet a célba érkezés után is megtartott, mivel elég időt szerzett ahhoz, hogy gyakorlatilag letudta a büntetését. A verseny egészét Hamilton így értékelte:

„Elég unalmas volt az elejétől fogva. Csak halál unalmas egyenesek voltak, követtem az előttem haladó autókat, túlmelegedő gumik, egyensúlyi problémák… Azt hiszem, a végére egy kicsit jobb volt, miután megtörtént a boxkiállás, és nekem kellett behoznom a lemaradást, hogy egy kicsit versenyezhessek a srácokkal.”

Leclerc és Sainz megmutatták, hogy ilyennek kell lennie egy párbajnak a Forma-1-ben

Forrás :