fbpx

Ecclestone: A Forma-1-nek szüksége van Hamiltonra

A hét híre volt, hogy Lewis Hamilton 2025 végéig a Mercedesnél folytatja, és akkor már majdnem 41 éves lesz.

Nincs ezzel baj, Fernando Alonso már elmúlt 42 éves, és jelenleg harmadik a világbajnokságban – 12 ponttal előzi meg Hamiltont. A nyolc hét múlva 93 éves korábbi Forma-1-es főnök, Bernie Ecclestone, nemrég épült fel ételmérgezéséből, el van ragadtatva:

„Mindig is azt vallottam, hogy a Forma-1-nek gondja lesz a Ferrari nélkül – és fordítva. Most azt kell megkérdezni, hogy mi lenne a nagydíjakon Hamilton nélkül – végül is egy meglehetősen unalmas show. Gondolhatsz a britről bármit, de ő hozza a szükséges csillogást egy olyan sportágba, amelyet sajnos egyre inkább a csúcstechnika ural. Ezért van szükség a versenypályák mellett az olyan srácokra, mint Lewis. És amint újra nyer, akkor sokak számára ő lesz minden idők legnagyobbja!”

Hamilton csapattársa, a 25 éves George Russell is nagyon örül a 103-szoros futamgyőztes és hétszeres világbajnok szerződéshosszabbításának:

„Amennyiben Lewis elvesztette volna a csapatába vetett hitét, akkor a sok sikerrel a háta mögött már szögre akaszthatta volna a sisakját. Nem tette meg. Ez nagy motiváció a gyárainkban dolgozóknak!”

Hamilton szerint neki erősebb csapattársai voltak mint Verstappennek

Forrás :