fbpx

Massa önként marad távol az Olasz Nagydíjtól a 2008-as F1-es bajnoki cím miatti balhé miatt, vagy megkérték erre?

Felipe Massa egyike annak a több korábbi versenyzőnek, akiket az F1 nagyköveti szerepkörben alkalmaz.

A munka során szezononként bizonyos számú futamon fellogózott pólóban vesz részt, valamint olyan feladatokat lát el, mint például a Paddock Clubban való személyes találkozás és üdvözlés lehetősége. Mika Häkkinen, Jacques Villeneuve és David Coulthard is hasonló megállapodással rendelkeznek.

A dolog azonban bonyolódik, miután Massa jogi eljárást indított a Forma-1 és az FIA ellen a 2008-as világbajnoksággal és a Szingapúri Nagydíj „Crashgate” ügyének az eredményre gyakorolt hatásával kapcsolatban.

A Ferrari korábbi versenyzőjeként és helyi kedvenceként Massának a hétvégi monzai Olasz Nagydíjon kellett volna részt vennie a szokásos megállapodás szerint. Az utazási és szállodai költségeket az F1 állta volna. Egy informátor azonban megerősítette, hogy volt egy beszélgetés. Ennek során megegyeztek abban, hogy a jelenlegi körülmények között nem helyénvaló F1-es nagykövetként részt venni egy futamon. Ugyanakkor azt is egyértelművé tették, hogy magánemberként továbbra is eljöhet bármelyik versenyre.

Úgy tudni, hogy maga Massa is felmérhette, hogy jelenléte elkerülhetetlenül médiaérdeklődést váltana ki, ami megnehezítette volna a paddockban való mozgását.

Massa 2008-ban a brazíliai futam utolsó körében veszítette el a világbajnoki címet Lewis Hamiltonnal szemben. Nelson Piquet Jr. „balesete” Massa szezonjára is döntő hatással volt a Szingapúri Nagydíjon történt kaotikus boxkiállást követően. Az üzemanyagtömlőt magával vitte a garázsból, és elesett a pontszerző helyektől.

Az év elején a korábbi F1-vezér, Bernie Ecclestone jelezte, hogy a Piquet-saga már a szezon vége előtt ismert volt Forma-1-es és FIA-körökben. Egy előkerült archív interjú, amelyet az FIA néhai versenyigazgatója, Charlie Whiting készített, szintén alátámasztotta ezt.

A múlt hónapban Massa ügyvédei levélben fordultak az FIA elnökéhez, Mohammed Ben Sulayemhez és a FOM vezérigazgatójához, Stefano Domenicalihoz egy keresetlevéllel, amelyben azt állították, hogy „összeesküvés áldozata” lett védencük. Azt állították, hogy Massa milliós bevételkiesést szenvedett el, valamint „erkölcsi” és „reputációs” károkat szenvedett a szingapúri eset miatt.

A Massa és az F1 közötti beszélgetés jellege ugyanakkor nem világos. A brazil azt állítja, hogy kifejezetten arra kérték, hogy maradjon távol az Olasz Nagydíjtól. Az egykori F1-es pilóta szóvivője így nyilatkozott:

„Massa már megvásárolta a repülőjegyét, de hétfőn kapott egy hívást a Forma-1 magas rangú vezetőitől. Arra kérték, hogy ne utazzon Monzába.”

Massa igazságot akar szolgáltatni, miközben Alonsót azzal vádolja, hogy mindenről tudott

Forrás :