fbpx

Domenicali elégedetlen: veszélyben az Olasz Nagydíj?

Monzának, és az Olasz Nagydíjnak többet kell nyújtania a nézőknek ahhoz, hogy 2025 utánra új Forma-1-es versenyszerződéshez jusson, utalt rá a sportág vezérigazgatója. 

Az olasz autósport vezetője, Angelo Sticchi Damiani nemrég elismerte, hogy „siet” leülni tárgyalni a Liberty Mediával. Stefano Domenicali pedig, aki a Liberty nevében irányítja az F1-et, megerősítette, hogy a hétvégi Olasz Nagydíj alatt egyeztetnek Sticchi Damianival. Az olasz a lokális Skynak nyilatkozott:

„Akadnak olyan kormányzati személyek is, akik elkötelezték magukat, és az elmúlt napokban telefonon megerősítették nekem, hogy a versenypálya munkálatai már ezen a hétvégén elkezdődnek.”

Domenicali szerint a versenypálya fejlesztései szükségesek a szerződéshosszabbításhoz:

„Ahogy mindig is állítottuk, szükség van arra, hogy jelét adjuk a megújulásnak egy olyan struktúrának, amelynek történelme van, de tartalmat kell adni azoknak az elvárásoknak, amelyeket az ide érkező emberek és rajongók támasztanak. Nagy figyelmet kell fordítani arra, hogy olyan szolgáltatást nyújtsunk, amelynek kielégítőnek kell lennie ahhoz az árhoz képest, amit a szurkolók fizetnek. Konkrét választ kell adnunk azoknak, akik szórakozni és jól érezni akarják magukat, mivel világszerte egyre jobb és jobb szolgáltatásokat találnak, tekintettel a promóterek közötti verseny miatt, hogy ki végzi a legjobb munkát.”

Mindeközben Domenicali azt mondja, nyitott a tárgyalásokra a Forma-1-es csapatokkal a költségvetési korlát esetleges módosításáról, hogy a Red Bull riválisainak legyen esélyük felzárkózni:

„Mindent ki kell értékelni. Erről a kérdésről mostanában nem volt szó, de én egy olyan száguldó cirkuszt szeretnék látni, amely képes reagálni a korlátozott erőforrások mellett, és a mérnökök képesek lennének gyorsabbak lenni a fejlesztésekhez köthető tevékenységeikben.”

Egyszerű recept az Olasz Nagydíjra, de ha nem tartod be a leírtakat, kiakadnak az olaszok!

Forrás :