fbpx

Vasseur elárulta, hogy mikor ül le Leclerc-kel tárgyalni a szerződéséről

Megindultak a tárgyalások a Ferrari és Charles Leclerc között, ezt a hírt a maranellói istálló új csapatfőnöke, Frederic Vasseur közölte.

Mindezt úgy, hogy nemrég még azt nyilatkozta, hogy az egyeztetésre csak a szezon végén kerül sor. Egyesek szerint Leclerc sokkal kevésbé akarja ezt, mint csapattársa, Carlos Sainz, hogy elkezdjenek tárgyalni a 2024 utáni szerződésről. A 25 éves versenyző Monzában ennyit mondott:

„Ami engem illet, jelenleg elég nehéz helyzetben vagyunk, de az elsődleges az, hogy először az autóval kapcsolatos munkára koncentráljunk, mert elég messze vagyunk a Red Bulltól. Igen szeretnék világbajnokságot nyerni a Ferrarival, de nem aggódom túlságosan amiatt, hogy mikor kezdődnek a tárgyalások. Nem rohanok sehova.”

Vasseurt ugyanakkor a La Repubblica napilap idézte, aki ennyit árult el:

„Elkezdünk egyeztetni Charles 2025-től érvényes szerződésének meghosszabbításáról. Ő az istállónk része. A lehető legjobb autót kell adnunk neki. Neki pedig a lehető legjobb pilótának kell lennie”.

Ami a spanyol Sainzot illeti, édesapjától idéztek a héten, aki elkottyantotta, hogy az Audi érdeklődik a 29 éves versenyző elhalászása iránt. Az ifjabb Sainz erre így reagált Monzában:

„A Ferrarinál folytatom 2024 végéig, ameddig szerződésem van. Vannak idők, amikor nem érdemes véleményezni a pletykákat.”

Ami a Ferrari szenvedős 2023-as autóját illeti, Sainz elárulta, hogy az alakulat az év második felét a 2024-es autó részeinek tesztelésére használja, amelynek a mostanihoz képest más irányba kell ellépnie:

„Ez egy nagy változás, és itt az ideje, hogy minél többet tanuljunk a 2024-re.”

Eközben a korábbi Ferrari csapatfőnököt, Mattia Binottót csütörtökön a monzai paddockban látták, miközben a pletykák szerint tárgyalásban áll az Alpine-nal a menesztett Otmar Szafnauer helyére.

Leclerc cáfolja, hogy egyeztetne Toto Wolffal

Forrás :