fbpx

Schumacher elismerte, amit már mindannyian sejtettünk

Mick Schumacher bevallotta, hogy lehet, hogy el kell kezdenie fontolgatni a B-tervet arra az esetre, ha nem sikerülne a visszatérése a Forma-1 mezőnyébe.

A német utalt rá, hogy miután a Haas tavaly év végén kirúgta, javított a helyzetén 2023-ban a Mercedes hivatalos tartalék- és szimulátorpilótájaként. A DPA hírügynökségnek az Olasz Nagydíj előtt nyilatkozott:

„Ha visszatérhetnék egy csapathoz állandó versenyzőként, most már pontosan tudnám, hogy hol kell kezdenem az autó fejlesztését.”

A 24 éves pilóta azonban elismerte, hogy az F1-es versenyzői karrierje újraindítására vonatkozó tervei ambiciózusak, hiszen más, hasonlóan kirakott versenyzők, mint Nyck de Vries vagy Nicholas Latifi is úgy döntöttek, hogy inkább elhagyják a motorsportot, mintsem a visszatérést erőltessék. Így folytatta ezért Mick:

„Nem számít, hogy az életed melyik szakaszában vagy, sosem lehetsz biztos abban, hogy minden úgy alakul, ahogyan eltervezted.”

A legreálisabb istálló az esetleges visszatérésére a Williams lehetne, ahol az újonc Logan Sargeant idén szenved. A Mercedes-erőforrással üzemelő csapatot jelenleg is a csillagos márka korábbi stratégiai főnöke, James Vowles irányítja, aki továbbra is közel áll Schumacher jelenlegi főnökéhez, Toto Wolffhoz. Ő csak ennyit mondott Monzában:

„Mick megérdemelné, hogy a rajtrácson legyen.”

Schumacher ugyanakkor elismeri, hogy ez nem biztos, hogy összejön:

„Természetesen az ember gondolkodik azon, hogy mit tegyen, ha az elképzelései nem jönnek össze, de ettől még fontos nekem, hogy továbbra is mindent beleadjak. Ha úgy alakul, hogy nem jön össze, akkor el kell gondolkodnom azon, hogy mit csináljak.”

Bemutatkozott az F1-es paddockban Mick Schumacher gyönyörű barátnője

Forrás :