fbpx

Lawson elárulja, milyen tanácsot kapott Verstappentől a Holland Nagydíj előtt

Az AlphaTauri tartalékpilótája, Liam Lawson elárulta, hogyan segített neki a kétszeres világbajnok Max Verstappen a Holland Nagydíjon történt F1-es debütálása előtt.

Lawson Zandvoortban Daniel Ricciardót helyettesítette, miután az ausztrálnak eltört a bal keze, amikor a Holland Nagydíj előtt az FP2 során a szalagkorlátban kötött ki. Az F1-es újonc stabilan teljesített a nehéz körülmények között, végül a P13. helyen végzett az AlphaTauri versenyzője, Yuki Tsunoda előtt. Ricciardo törését megműtötték, de a közelgő Olasz Nagydíjon, Monzában nem lesz ott a versenyen, ahol megerősítették, hogy Lawson fogja helyettesíteni őt. Az idegtépő és változó időjárással tarkított debütáló futama után Lawson elárulta, hogy egyvalaki állt le neki segíteni: a címvédő Verstappen.

Lawson kifejtette, hogy a holland „mindig is nagyon jó volt hozzám”, és hozzátette, hogy a verseny előtt volt néhány motiváló szava hozzá. Az új-zélandi a következőket mondta a Newstalk ZB-nek:

„Max mindig is igen-nagyon jó volt hozzám. Rendre találkozom vele, és a verseny előtt is adott pár nagyon jó tanácsot: Csak ne gondolkozz túl sokat, és próbáld meg élvezni.”

Arról is beszélt, hogy milyen szürreális dolog megélni az álmát, ezért így folytatta:

„Beültem az autóba az időmérő előtt, és emlékszem, hogy gyerekként F1-es játékkal játszottam, és az egyik dolog ebben a képernyő, amíg betölt a játék. Közvetlenül azelőtt, hogy vezethetnéd az autót, megjelenik az opciók menüje, és ott ülsz az autóban a garázsban, és ott vannak előtted a tévékamerák, körülötted a csapat… pontosan olyan volt, mint amikor nyolcévesen az F1 2010-zel játszottam.”

9 tény a Forma-1-ben most debütáló Liam Lawsonról!

Forrás :