fbpx

Váratlan átigazolás előtt állhat két F1-es pilóta is?!

A hosszútávú versenyzésből ismert, és egykori Le Mans-i 24 órás LMP2-s győztese Richard Bradley meglepő, de logikus átigazolásokat vízionált. Szerinte ugyanis mind Yuki Tsuonda mind pedig Guanyu Zhou is rövidesen más istállónál folytathatja.

A mezőnyből többeknek, köztük a fent említett két ázsiai versenyzőnek is lejár a szerződése az év végén a jelenlegi csapatukkal. Éppen ezért akár komoly szereplői is lehetnek a pilóta piacnak.

A brit szerint Tsunoda következő állomása az Aston Martin lehet, az a csapat, amelyik 2026-tól éppen a japán Honda erőforrásait fogja használni. A japánok vélhetően örömmel látnának egy hazai versenyzőt – aki ráadásul mindig is élvezte a Honda rámogatását, amelyre esélye is lehet, mivel Fernando Alonso jelenlegi csapattársa Lance Strol igencsak alulteljesít, így az esetleges leváltásról is cikkeztek már.

Bradley hozzáteszi, hogy szerinte nem kell még három két évet várni az átigazolásra, amely akár a vártnál hamarabb, talán már jövőre is megtörténhet, főleg, ha a kanadai versenyző nem szedi össze magát. De ha nem jövőre, akkor viszont 100%-ig biztosra veszi, hogy Tsuonda 2025-ben már zöldbe fog öltözni.

Zhou esetében pedig a Williamset vetíti előre, mivel ott is jelentős a különbség Alex Albon és az újonc amerikai csapattársa Logan Sargeant között. Bradley szerint pedig ez már nem nagyon védhető, ezért az első és egyben utolsó éve ez az amerikainak.

Itt jöhet képbe az Alfa Romeo kínai versenyzője is, noha a Mercedes kötődésű versenyzők, Mick Schumacher és Frederik Vesti esélyesebbek lehetnek, mégis a Williams esetében a pénzügyi rész fontosabb szempont lesz. Márpedig Zhou mögötti kínai piac jelentős tőként jelenthet egy-egy istállónak.

Sargeant karrierje veszélyben: Schumacher van a nyomában

Forrás :