fbpx

Bajba kerülhet az Olasz Nagydíj, ha nem sietnek

Az Olasz Nagydíj főnöke, Angelo Sticchi Damiani azt mondja, hogy siet aláírni az új Forma-1-es versenyről szóló szerződést a Liberty Mediával.

Mivel a rendkívül népszerű zandvoorti Holland Nagydíjnak azzal a kilátással kell szembenéznie, hogy évente váltogatnia kell a versenynaptárban a helyét, egyértelmű, hogy még a történelmi helyszín, Monza jövője is kétséges lehet. Damianit, az olasz autóklub, az ACI elnökét az olasz Autosprint a hétvégi monzai F1-es futam előtt kérdezte erről:

„A mi kezünkben van a jövőnk. Mindannyiunknak össze kell fognunk, hogy garantáljuk a Liberty Mediával 2025-ben lejáró szerződés meghosszabbítását. Méghozzá olyan feltételekkel, amelyek fenntarthatóak. Mindezt gyorsan kell megtennünk.”

Az már közismert, hogy a Forma-1 és a Liberty kulcsfontosságú változtatásokat követel a több mint 100 éves Autodromo Nazionale di Monzán. Így folytatta ezért Sticchi Damiani:

„Monza 100 éves, és örülünk, hogy hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a története folytatódjon. Konkrét előrehaladott állapotban vagyunk az aluljárók munkálatai és a pálya újraaszfaltozása terén. A 2024-re tett kötelezettségvállalásunkat időben teljesíteni tudjuk. Október közepére ajánlatokat kapunk a cégektől, és a munkálatok novemberben indulhatnak. Más dolgok jóváhagyásán is dolgozunk, amelyeket meg akarunk valósítani, például a lelátók cseréje és a nagysebességű rész helyreállítása.”

Míg a jelenlegi versenyrendezési szerződésnek még van egy kis ideje, Sticchi Damiani ragaszkodott ahhoz, hogy sürgősen megkezdődjenek a tárgyalások a Liberty Mediával.

„Sietünk, a lehető leghamarabb le kell ülnöm a Liberty Mediával egy asztalhoz. Két év múlva jár le a szerződés, de az egyeztetéseket már két évvel korábban el kell kezdeni.”

Ez a feltétele annak, hogy 2030-ig legyen Olasz Nagydíj Monzában

Forrás :