fbpx

A spanyol versenyző átvágta a McLarent, ezért pert kap a nyakába

Zak Brown szerint az Indycar éllovasa, Álex Palou ártott saját esélyeinek, hogy bejusson a Forma-1-be.

Brown a McLaren vezérigazgatója, aki megpróbálta a spanyol Palout – aki a 2021-es IndyCar bajnok, jelenleg is vezeti a bajnokságot és emellett a McLaren F1-es tartalékversenyzője – a Chip Ganassitól a McLaren saját Indycar-csapatába csábítani.

A 26 éves Palou-t most akár 30 millió dollárra is perelheti a McLaren, mert állítólag nem tartotta magát a megállapodáshoz.

„Álex tájékoztatott minket, hogy nem áll szándékában teljesíteni a velünk kötött szerződését sem az Indycarban, sem az F1-ben” – mondta Brown a DAZN-nek a Holland Nagydíjon.

„Van egy szerződésünk, így az most egy jogi eljárás alatt áll. Múlt héten nyújtottunk be keresetet a londoni bíróságon ellene – mind természetes személyként, mind pedig az üzleti vállalkozásaként.”

Egyesek értetlenül állnak Palou lépései előtt, tekintve, hogy a McLaren tűnt a spanyol megfelelő és egyetlen útjának a Forma-1-be.

„Fogalmam sincs, mi jár a fejében, mert nem beszéltem vele” – mondta Brown. „Nagyon jó volt a kapcsolatunk, és nem kommunikált velem személyesen, ami elég kiábrándító, figyelembe véve mindazt, amit mi tettünk érte, és a lehetőségeket, amiket adtunk neki.”

„De a dolgok gyorsan változnak az F1-ben. A versenyzők bármikor eltörhetik a csuklójukat” – utalt Daniel Ricciardi sérülésére.

„Ha F1-es akarsz lenni, át kell ugranod néhány karikát, és meg kell nézned, milyen lehetőségek kínálkoznak” – tette hozzá.

Brown szerint Palou viselkedése valószínűleg más F1-es csapatok számára sem lesz imponáló.

„Személyes szinten úgy gondolom, hogy a versenyzőinkkel való kapcsolatunkat a McLaren nagyon komolyan veszi, és úgy gondolom, hogy jó munkát végzünk a családi légkör megteremtésében” – mondta.

„Szóval, hogy így cserbenhagynak, az eléggé kiábrándító.”

Brown szerint azonban Palou távozása a McLaren családból jó hír lesz a csapat többi Forma-1-es reménysége számára.

„Több tartalékversenyzőnk is van” – mondta.

„Tavaly Álexet és Patót (O1 Ward) indítottuk, és most Andreával (Stella, csapatfőnök) fogok dolgozni azon, hogy eldöntsük, mit teszünk idén” – tette hozzá Brown, utalva arra, hogy a csaoatoknak idén egy újonc pilótát is kell indítaniuk F1-es szabadedzéseken.

„Coltonnak (Herta) és Patónak szüksége van a szuperlicenszre, és a jelenlegi rendszerrel az esélyük arra, hogy megkapják, egyre csekélyebb.”

Andretti örömmel látná Palout az F1-ben

Forrás :