fbpx

A Ferrari csapatfőnöke szerint is újra kell szerveznie a küszködő istállót

Frederic Vasseur elismerte, hogy a Ferrarinak „át kell strukturálnia” a működését. Az olasz sajtó újra elmarasztalóan nyilatkozik a legendás maranellói márka teljesítményéről a Holland Nagydíj után, ahol a gyenge tempó a versenyzői és csapathibákkal párosult.

A La Gazzetta dello Sport szerint „szégyenteljes” teljesítményt nyújtottak, míg a Corriere dello Sport egyetértett azzal, hogy ez egy „nagyon sötét hétvégéje” volt a Ferrarinak. A La Stampa hozzátette: „Mélyponton a Ferrari”.

A Ferrari Zandvoortban bejelentette, hogy a 2024-es versenycsomagjuk teljesen új lesz, egyesek azt gyanítják, hogy az idei sikertelen autófejlesztési stratégia is Vasseur elődjétől, Mattia Binottótól maradt még. Arra a kérdésre, hogy egy béna csapatot örökölt-e, Vasseur az olasz Sky-nak így nyilatkozott:

„A lehető legjobb munkát azzal kell elvégeznünk, amink most van. Nem akarom azt gondolni, hogy ez egy örökség. Fejlődünk és sok embert igazoltunk, de azt is tudjuk, hogy át kell alakítanunk a rendszerünket.”

Charles Leclercnek a kezdetétől a végéig kifejezetten rossz hétvégéje volt Zandvoortban, csapattársa, Carlos Sainz viszont növelte az esélyeit egy új, 2024-es szerződésre. Róla így beszélt Vasseur:

„Kimagasló volt az erőfeszítése, ahogyan távol tartotta Hamiltont és Norrist.”

Egyesek azt gyanítják, hogy a Ferrari feltűnő tempóhiánya a Holland Nagydíj hétvégéjén annak volt köszönhető, hogy a csapat rosszul választotta meg az aerodinamikai csomagját. Sainz erre már csak ennyit mondott:

„Remélem, hogy Monzában újra jobbak leszünk. Nagyon szenvedtünk itt, igen lassúak voltunk, az Alpine és a McLaren pedig gyorsabb volt nálunk.”

A Ferrari csapatfőnöke egy szezonra eltiltaná azt a csapatot, amelyik túlköltekezik

Forrás :