fbpx

Verstappen szólt Norris érdekében a Red Bullnak

A pletykák, miszerint Sergio Perez napjai meg vannak számlálva a Red Bullnál, csak nem akarnak alább hagyni.

Mielőtt Daniel Ricciardo eltörte volna a kezét Zandvoortban, olyan információk terjedtek el, hogy a Red Bull terve az, hogy kiutat találjanak Perez 2024-es szerződéséből. Most azonban, hogy Liam Lawson ül Ricciardo AlphaTaurijának volánja mögött a felépülése ismeretlen időtartamáig, Dr. Helmut Marko és Christian Horner is azt mondja, hogy egyértelmű, hogy Perez szerződését jövőre is betartják.Marko a Viaplay-nek beszélt erről:

„Továbbra is bízunk benne, de a második helyen kell befejeznie ezt a szezont. Néha helyez magára nyomást, de hogy őszinte legyek, Max Verstappen mellett mindenkinek nehéz az élete.”

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Horner azonban sokkal visszafogottabban nyilatkozott Perez 2024-es szerződéséről, mint Marko. A De Telegraafnak Christijan Albers korábbi Forma-1-es pilóta ezért így nyilatkozott:

„Feltűnő, hogy Horner mostanában sokszor nem ért egyet Helmut Markóval. Az a megérzésem, hogy Horner csak Ricciardót akarja vissza az autóba.”

Egy másik korábbi F1-es pilóta, Ralf Schumacher egy lépéssel tovább megy, és azt állítja, hogy Perez újabb peches hétvégéje Zandvoortban azt jelenti, hogy „nincs jövője a Red Bullnál”. Ő a német Skynak mondta az alábbiakat:

„Szerintem meg vannak számlálva a napjai a Red Bullnál. Dr. Marko nem éppen a melegszívűségéről híres, és szerintem Perez nem tudja ezt jól kezelni, és ez vezet ezekhez a súlyos hibákhoz. A mexikói egész hétvégén morcosnak, csalódottnak és valahogy mintha ott se lett volna. Azt hiszem, hogy a szezon végi különválásról már megegyezés történt.”

Schumacher úgy tudja, hogy ha a szerződések nem lennének akadályok, Verstappen a barátját és a McLaren versenyzőjét, Lando Norrist szeretné Perez helyére. Ezért így folytatta:

„Feltételezésem szerint Max fogja végül eldönteni, hogy ki lesz a csapattársa, ami nem egy szokatlan dolog. Ez volt a helyzet Sennával, és a bátyámnak is megvolt ez a joga. Amikor egy olyan versenyző, mint Verstappen, ennyire sokat tesz hozzá a csapat sikeréhez, szerintem jó, ha a lehető legtöbbet adjuk meg neki, amit csak akar.”

Érdekes, hogy az olasz Sky adott friss interjújában Verstappen sem tagadja, hogy szívesen osztozna a Red Bull garázsán a 23 éves brit Norrisszal:

„Beszéltünk már erről, de nagyon hosszú szerződése van a McLarennel, de senki sem tudja, mi történhet a jövőben.”

Norris látta, amint Michael Schumacher összeveszett egy gyerekkel

Forrás :