fbpx

Alonso újoncként sem gondolta egy percig sem, hogy Schumacher jobb lenne nála

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso nemrég bevallotta, hogy F1-es pályafutása során soha nem kételkedett saját képességeiben. Már akkor is, amikor 2001-ben debütált a sereghajtó Minardi csapatnál, úgy vélte, hogy megfelelő autóval az akkor regnáló bajnok Michael Schumacherrel is felveheti a versenyt.

Amikor Alonso debütált, Schumacher és a Ferrari a csúcson volt. Az előző évben mindkét bajnoki címet megnyerték, és ezt a bravúrt 2004-ig ismételgették. Már akkor is, amikor Schumacher dominált, az akkor 20 éves Alonso nem félt tőle.

„Amikor én az F1-be kerültem, Michael uralta a sportot, de soha nem gondoltam, hogy bármilyen értelemben lassabb lennék nála” – mondta az Aston Martin pilótája a High Performance podcastben.

„Talán csak kamikaze hozzáállás volt ez az F1-hez és a pályafutásom kezdetéhez való hozzáállásom, de sosem kételkedtem abban, hogy ugyanolyan autóval egy nap kihívhatom őt. Így ment eddig az egész karrierem.”

Fernando Alonso a Minardit vezetve is felkeltette az F1-es paddock figyelmét. Mivel a Renault főnöke, Flavio Briatore menedzselte, 2003-ban csatlakozott a francia csapathoz, miután a 2002-es szezonban tesztpilótaként szolgált náluk.

A Renault felfelé ívelő pályáján a spanyol véget vetett Michael Schumacher és a Ferrari uralmának, és 2005-ben megnyerte a bajnoki címet. A következő szezonban Alonso fej-fej mellett haladt Schumacherrel, de a spanyol sikeresen megvédte címét.

A jelenlegi regnáló bajnok Max Verstappen is hasonlóan gondolkodik, mint Fernando Alonso. A Red Bull pilótája nemrég azt mondta, hogy „soha nem fogja elismerni, hogy nem ő a legjobb a paddockban”.

A bajnoki mentalitás lehetővé tette mindkét pilótának, hogy véget vessenek riválisaik domináns érájának, és megszerezzék első bajnoki címüket.

https://www.motorsportol.hu/f1/2023/08/28/alonso-lemondott-a-csaladrol-a-forma-1-kedveert/