fbpx

Alonso lemondott a családról a Forma-1 kedvéért?

A Forma-1-es versenyzők életéből a közönség sokszor csak a pozitív dolgokat látja. Hogy rajonganak értük világszerte, hogy gyönyörű barátnőik vannak, és luxusban élnek. De mindezt nekik sem adják ingyen.

A sikernek és a jómódnak ára van. Erről mesélt a Forma-1-es mezőny legrutinosabb versenyzője, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso a High Performance podcastban.

„Igazán semmi” – felelte Alonso hosszas gondolkodás után arra a kérdésre, hogy mi az ára mindannak, amit elért a karrierjében.

Utána azonban mégis talált választ.

„Megszűnik a magánéleted. Ez egy nagyon fontos dolog, és együtt kell élni vele. Mind különbözőek vagyunk abban a tekintetben, hogy miként kezeljük ezt. Számomra ez nem könnyű.”

„A magánélet megszűnése, az, hogy nem lehetsz anonim a világ egyik pontján sem, és az, hogy kényszeríted magad, hogy bizonyos dolgokat cselekedj, bizonyos időben, és a stressz. Ez a magas ár, amit fizetni kell.”

A poscast egyik műsorvezetője, Jake Humphrey aztán rákérdezett arra is, hogy ez-e az oka annak, hogy nincsen felesége és gyerekei.

„Ez is egyfajta áldozat?” – kérdezte Humphrey.

„Talán igen. Igen” – tűnődött a 41 éves spanyol.

„Igen, nagyon szeretem a gyerekeket, és igen, talán ha nem lennék a sportban és nem lennék Forma-1-es versenyző, mostanra valószínűleg saját családom lenne. De ez olyasmi, amit sosem lehet tudni. Nem sokat gondolkodom ezen.”

Alonso korábban már volt házas. 2006-ban vette feleségül a spanyol énekesnőt, Raquel del Rosariót. 2011-ben váltak el. Raquel 2013-ban feleségül ment Pedro Castro fotós és filmkészítőhöz. Két fiuk van, akik már 9 és 7 évesek.

Massa igazságot akar szolgáltatni, miközben Alonsót azzal vádolja, hogy mindenről tudott