fbpx

Alonso azzal viccelődött, hogy miért nem ütötte ki Verstappent a versenyből

Fernando Alonso azzal viccelődött, hogy azért döntött úgy, hogy a Holland Nagydíj végén nem tesz kísérletet Max Verstappen kilökésére, hogy biztonságban elhagyhassa a pályát.

A kétszeres világbajnok öt futam után először tért vissza a dobogóra, amikor az esős, piros zászlós Holland Nagydíjon a második helyen végzett.

Alonso elmondta, hogy a gördülő rajtos újraindítást követően fontolgatta, hogy nekimegy Verstappen Red Bulljának, mielőtt végül beérte a második hellyel.

„Gondoltam rá, hogy megpróbálom a mozdulatot az utolsó újraindításnál, de aztán arra gondoltam, hogy akkor talán nem tudom elhagyni a pályát, így nyugodt maradtam a második helyen” – mondta a spanyol arra utalva, hogy szétszedték volna a holland szurkolók, ha kilökte volna Verstappent az élről. Persze Alonso sem gondolta komolyan.

„A zandvoorti energia nagyon egyedi. Amikor ez a verseny bekerült [a naptárba], azt gondoltam, hogy soha nem fogok megtapasztalni egy zandvoorti dobogót, mert nem voltam abban a helyzetben, hogy erre gondoljak.”

„És a mai nap nagyon különleges, hogy Max-szal és Pierre-rel osztozhatok a dobogón.”

„Nagyon-nagyon intenzív verseny volt, az eleje vizes körülmények között zajlott” – tette hozzá.

„Az autó ma szárnyalt, nagyon versenyképes volt, nagyon könnyű volt vezetni. Ilyen körülmények között olyan autóra van szükséged, amiben megbízhatsz.”

„És ma nagyon bíztam az autóban, szóval élveztem.”

A versenyt követően Alonso magabiztosan nyilatkozott csapatának a rádión keresztül: „Hamarosan futamot fogunk nyerni, egyre közelebb vagyunk hozzá.”

Alonso újoncként sem gondolta egy percig sem, hogy Schumacher jobb lenne nála

Forrás :