fbpx

A dobogós Gasly „odaszúrt” Péreznek: 1-1!

Pierre Gasly, az Alpine versenyzője arról számolt be, hogy „eléggé feldúlt” volt, hogy a Holland Nagydíj elején öt másodperces büntetést kapott, de úgy érezte, a sors igazságot szolgáltatott, amikor néhány körrel a futam vége előtt Sergio Pérez is megkapta ugyanezt a büntetést. Ennek köszönhetően a francia a harmadik helyen végzett.

Az eső erősen befolyásolta a versenyt, amelyet hét körrel a vége előtt piros zászlóval megszakítottak. Amikor a verseny újraindult, Pérez boxutcai gyorshajtásért öt másodperces büntetést kapott. Ez azt jelentette, hogy Gasly, akit a negyedik helyen intett le a kockás zászló, valójában dobogós helyezést ért el.

„Eléggé feldúlt voltam, hogy a verseny korábbi szakaszában öt másodperces büntetést kaptam, így azt gondoltam, hogy így 1-1 [Pérez büntetésével]” – mondta Gasly. „Aztán olyan keményen nyomtam, ahogy csak tudtam, hogy öt másodpercen belül maradjak [Pérezhez képest], és sikerült is. Nagyon hosszú verseny volt, nagyon nagy kihívás volt az elejétől a végéig.”

„Micsoda verseny! Visszatérve a nyári szünetből, ráadásul nem ez volt az év legkönnyebb időszaka. Csak próbálok futamról futamra javulni. Jó volt egy kis szünetet tartani, és rögtön visszatérni a versenyzésbe. Nagyon örülök a srácoknak, hogy a harmadik helyen végeztünk.”

Verstappen nyerte az hol esős, hol száraz, megszakított hazai versenyét