fbpx

Leclerc szerint teljesen kiszámíthatatlanul viselkedik a Ferrarija

Charles Leclerc csalódottan nyilatkozott a Holland Nagydíj kvalifikációját követően. Elmondása szerint ötlete sincs, hogy mit várhat az autójától.

A Ferrari ismét nincs a helyzet magaslatán, és szinte már kétségbe ejti Leclerc-t. Meg is törte az autót szombaton, ami miatt csak a kilencedik helyről indulhat ma Zandvoortban.

„Ez egyike azoknak a hétvégéknek, amikor az autót rendkívül nehéz vezetni” – mondta Leclerc. „Az első szabadedzés óta küszködünk az egyes, kilences és tízes kanyarokban”

„Teljesen megváltoztattuk az autót, de őszintén szólva nem sok minden segít nekünk ebben a három kanyarban.”

„A kilences és a tízes kanyar olyan kanyar, ahol belemész, elengeded a fékeket, és abszolút nincs tapadás, valamilyen okból kifolyólag.”

„Aztán csak abban bízol, hogy az autó újra tapadni fog a kanyar kijáratánál, ami azon a körön nem történt meg, és nyilvánvalóan a falban kötöttem ki.”

A túlnyomórészt esős nap során Leclerc többször is lecsúszott a pályáról.

„A Forma-1-ben minden az előrelátásról szól, és arról, hogy milyen az egyensúly, amint beérsz egy kanyarba” – mondta Leclerc.

„De jelenleg, amikor beérek egy kanyarba, fogalmam sincs, hogy hatalmas alulkormányzottságom lesz, vagy hatalmas túlkormányzottságom, és ez nagyon-nagyon megnehezíti a dolgunkat.”

„Eddig nagyon nehéz hétvége volt. Remélhetőleg tiszta versenyünk lesz.”

„Ha beülök az autóba, és nem tudom, hogy mire számíthatok tőle, az nem olyan helyzet, amit szeretek” – tette hozzá a monacói.

Az éjjel is sok eső esett Zandvoortban és mára is jósolnak esőt. A jelenlegi előrejelzések szerint a rajt előtt fog esni, a verseny idején azonban talán nem. Persze még ez sem garantál száraz aszfaltot.

Százezren figyelik, ahogy Leclerc új barátnője a tükörben nézegeti magát