fbpx

A Red Bull Pérez „ellen” fejlesztett a szezon során, ezért maradt el ennyire Verstappentől

Sergio Pérez elárulta, milyen kihívásokkal kellett szembenéznie az idei szezon során az RB19-es autó fejlesztése miatt, amivel szemmel láthatóan sokkal jobban boldogul csapattársa, Max Verstappen.

Pérez kigejezetten jól kezdte a szezont, az első négy versenyből kettőt megnyert, és mindössze hat pont volt a lemaradása Verstappen mögött a pontversenyben. Most a Holland Nagydíj előtt ez már 125 pont.

A mexikói folyamatosan maradt le csapattársától, egyre többet hibázott, és többször is előfordult, hogy kvalifikáción be sem jutott a Q3-ba. A Red Bull már nem is titkolja, hogy nincs megelégedve a versenyzővel, és egyre gyakrabban rebesgetik, hogy talán már 2024-ben sem lesz a csapat versenyzője, annak ellenére, hogy a következő évre még van szerződése.

Pérez elmondta, hogy elmaradó teljesítményének okát az autó szezon közbeni fejlesztésének tulajdonítja. Míg a szezon kezdetén jól feküdt neki az autó, a szezonközbeni módosítások már sokkal inkább Verstappen igényeit elégítették ki, míg a mexikóinak teljesen meg kellett változtatnia saját stílusát.

„Ahogy az autó fejlődött, egy kicsit jobban küzdöttem” – mondta.

„A dolgok már nem jöttek természetesen, és nagyon mélyre kellett mennem a vezetési stílusomban, eléggé alkalmazkodnom kellett hozzá [az autóhoz], és változtatnom kellett rajta [a stílusán], mert az autó egyszerűen megváltozott.”

Pérez azt is őszintén elmondta, hogy nem volt könnyű számára, hogy szemtanúja lehetett Verstappen sikereinek, miközben ugyanazt az autót vezette. Hangsúlyozta, hogy a vezetési stílusának megváltoztatása nem volt egyszerű feladat.

Hozzátette: „Alapvetően a csapat megpróbálja a leggyorsabb autót megalkotni.”

„Néha a fejlesztés jobban fekszik az egyik stílusának, mint a másikénak. Ez már csak így működik.”

Horner megdöbbent Perez meséjén, hogy mi történt az autójával Las Vegasban

Forrás :