fbpx

Számít a méret: Hülkenberg 9 centi miatt bukta el, hogy a csúcsra jusson

Nico Hülkenberg úgy véli, bár soha nem mondta ki, de úgy gondolja, azért maradt le a Ferrari 2014-es versenyzői üléséről, mert túl magas.

Hülkenberg, juniorként nagy reménység volt. Uralta az A1GP versenyeket és 2009-ben megnyerte a GP2-es bajnoki címet. Forma-1-es karrierje azonban nem úgy alakult, ahogyan azt előzetesen várták tőle.

Annak ellenére, hogy 2010-es debütáló szezonjában pole pozíciót is szerzett a Williamsszel, egy szezon után parkolópályára került, és tartalékversenyzőként csatlakozott a Force Indiához, majd 2012-ben versenyzővé léptették elő.

Karrierje során végig pontszerző volt de a dobogóig sosem sikerült elérnie, pedig többször is közel járt hozzá.

Ennek ellenére F1-es karrierje első szezonjaiban felkeltette a Ferrari érdeklődését egy ideig potenciális versenyzőjelöltet láttak benne. Végül a csapathoz visszatérő Kimi Räikkönen mellett döntöttek.

első két évében eleget tett ahhoz, hogy felkeltse a Ferrari figyelmét, akik 2014-re is gondoltak rá, csakhogy a visszatérő Kimi Räikkönennel szemben alulmaradtak.

„Nincs értelme erről beszélni, mert ez már a múlté, de biztos vagyok benne, hogy egy időben közel álltam ahhoz, hogy az egyik topcsapathoz szerződjek” – mondta az év elején egy Reddit AMA-ban (Ask Me Anything, kérdezz-felelek lehetőség a Redditen).

Most elárulta azt is, hogy a magasság lehetett a probléma.

A most 36 éves német 184 centi magas, cipő nélkül. Majdnem 20 centivel magasabb, mint Felipe Massa, akinek a helyére érkezhetett volna a Ferrarihoz. Ezzel szemben Räikkönen csak 175 centiméter, így jobban illett az autóba.

„Soha nem kaptam olyan választ, hogy [egy csapat] azt mondta volna, hogy ‘Sajnálom, nem. Azért utasítottunk vissza, mert túl magas vagy’” – mondta Hülkenberg a Motorsport.com-nak. „Valószínűleg nem mondták volna egyenesen a szemembe.”

„De abban biztos vagyok, hogy ez igen, akadályozta azt a páratlan lehetőséget és alkalmat, hogy egy top autóba üljek.”

Hülkenberg a Force India után a Renault versenyzője lett, majd két szezon kihagyás után, immáron férjként és édesapaként idén visszatért a mezőnybe, a Haas színeiben. Szerződését pedig 2024-re is meghosszabbították.

Hivatalos: Ezzel a felállással vág neki a Haas 2024-nek!

Forrás :