fbpx

Ricciardo kéztörésével megmentette Piastrit

A Holland Nagydíj eddigi legjelentősebb eseménye az, hogy Daniel Ricciardo lesérült és helyét az így debütáló Liam Lawson veszi át a hétvége hátralévő részében.

A pénteki második szabadedzésen a hármas kanyarban öszetörte autóját Oscar Piastri. Majd érkezett honfitársa, Ricciardo, aki ugyanott elvesztette uralmát az autója fölött és Piastri mellé a falba csúszott. Az ütközés következtében az AlphaTauri versenyzője komoly kéztörést szenvedett, lehetséges, hogy műtétre is sor kerül majd.

Lehet, hogy meg is kell műteni Daniel Ricciardót

Daniel Ricciardo azt mondja, nem volt más választása, ahogy kanyarhoz közeledett: vagy honfitársa, Oscar Piastri összetört autójának, vagy a falnak ütközik. Előbbivel Piastri sokkal rosszabbul is járhatott volna, mint Ricciardo a kéztöréssel.

„Emlékszem, hogy a 3-as kanyarba érkeztem” – magyarázta. „Már beértem a kanyarba, aztán megláttam Piastrit, szóval vagy őt, vagy a falat kellett eltalálnom.”

„Amikor a falnak ütköztem, nem volt elég időm arra, hogy levegyem a kezem a kormányról, így a kormány eltalálta a kezemet.”

„Ez nagyon szerencsétlen és frusztráló, de megpróbálok olyan gyorsan felépülni, amilyen gyorsan csak tudok.”

Mivel azonban a következő versenyhétvége mindjárt a jövőhéten lesz, Ricciardo attól tart, hogy az Olasz Nagydíjat is ki kell hagynia.

„Nyilvánvalóan szeretnék minél hamarabb visszatérni, de azt is szeretném biztosítani, hogy a megfelelő módon csináljuk a dolgokat, hogy erősen és versenyképesen térjek vissza. Minden jót kívánok a csapatnak, és sajnálom, hogy ismét változnak a tervek.”

„Ez egy lehetőség Liam számára, hogy kipróbálja magát” – mondta Ricciardo. „Erős hétvégét kívánok neki és a csapatnak.”

Coulthard viccesen bejelentkezett Ricciardo helyére, Horner válasza zseniális!

Forrás :