fbpx

Lehet, hogy meg is kell műteni Daniel Ricciardót

Daniel Ricciardót valószínűleg meg kell műteni a bal kezében eltört csont miatt.

Az ausztrálnak, aki csak két futammal ezelőtt tért vissza a Forma-1-be, miután az AlphaTauri megvált Nyck de Vriestől, máris újra ki kell hagynia – ki tudja hány – versenyhétvégét. Ennek oka, hogy a  Holland Nagydíj pénteki második szabadedzésén olyan szerencsétlenül ütközött a gumifalnak, hogy bal kezének egy kézközépcsontja eltört.

„Nevetett, de nem sokat” – mondta Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke még tegnap este. „Nagy fájdalmai vannak, mert ez egy komoly sérülés.”

„Remélem, ma éjjel tud aludni, és holnap valószínűleg újabb orvoshoz megy. Ők majd eldöntik, hogyan tovább”.

A 33 éves Ricciardót egy közeli kórházban gipszelték be, és a Holland Nagydíj hétvégéjének hátralévő részében Liam Lawson tartalékversenyző debütálhat majd a helyén. Azt egyelőre nem tudni, hogy az ausztrálnak hány versenyhétvégét kell majd kihagynia.

„Majd meglátjuk, hogyan alakul a jövő héten Monzában” – mondta Tost a Viaplay-nek. „Lehet, hogy műtétre lesz szüksége. Az orvosok a következő napokban döntenek erről.”

„A felépülés egy normális ember számára hat hét, de ő egy F1-es versenyző, és remélhetőleg egy kicsit gyorsabban fog menni neki. Szeretnénk, ha visszatérne az autóba.”

A zandvoorti hétvége után azonnal jön az Olasz Nagydíj, ami így túl közelinek tűnik ahhoz, hogy Ricciardo autóba ülhessen. Az azt követő Szingapúri Nagydíj mostantól számítva három hét múlva lesz. Hat héttel számolva még azt, valamint az utána lévő Japán Nagydíjat is kellene hagynia. De bizonyára ennél azért gyorsabb lesz a felépülése.

Ricciardo keze eltört, Lawson debütálhat az F1-ben!

Forrás :