fbpx

Coulthard legfőképp elhunyt nővére miatt segíti a női autóversenyzőket

A korábbi Forma-1-es csapatfőnök, Eddie Jordan nyíltan elmondta, hogy „egyetlen dolgot sajnál” a sportban, és csalódottságát fejezte ki amiatt, hogy nincs „első osztályú” női pilóta az F1-ben.

A Jordan Grand Prix csapat alapítója és csapatfőnöke David Coulthard mellett a „Formula For Success” podcastban beszélt a női képviselet hiányáról az F1-ben.

Miközben a McLaren és a Red Bull egykori versenyzőjével a nők motorsportban való előmeneteléről beszélgettek, Jordan elárulta, hogy mit sajnál az F1-ben töltött időszakából.

„Jó látni, hogy ezek a lányok előretörnek és mennek, és az egyetlen, amit sajnálok, és azt hiszem, valószínűleg te is sajnálod [Coulthardhoz], hogy a mi időnkben nem láttunk egy igazán magas színvonalú Forma-1-es női versenyzőt” – mondta Jordan.

Susie Wolff volt az utolsó nő, aki a 2014-es Brit Nagydíj szabadedzésén vezethetett az F1-ben. Wolff jelenleg az F1 Academy ügyvezető igazgatója, az F1 által létrehozott, kizárólag nőkből álló junior sorozaté, amelynek célja, hogy növelje a nők láthatóságát a sportágon belül.

Embed from Getty Images

Bár a W Series nemrégiben pénzügyi kihívásokkal szembesült, amelyek következtében meg is szűnt három szezon után, a nők motorsportban való népszerűsítésére tett erőfeszítések folytatódnak.

Coulthard, aki köztudottan támogatja a nőket a sporton belül, a húgának szóló szívmelengető tisztelgésben is beszélt erőfeszítéseiről.

„Természetesen a nővérem, Lynsay emlékére a lehető legnagyobb mértékben népszerűsítem és támogatom a nőket a motorsportban” – mondta. „Nagyon tehetséges versenyző volt, de soha nem kapott olyan támogatást, mint én.”

„Most már kilenc éve elhunyt, de az ő emlékére szeretném megpróbálni segíteni a fiatal lányokat a gokartozásban, hogy fejlesszék a képességeiket, és megkapják azt a fajta Max Verstappen-elbánást vagy Lewis Hamilton-elbánást, ahol tényleg végig támogatják őket, mert fizikailag nincs ok, ami miatt a nők ne versenyezhetnének a férfiakkal az autósportban, [mert] nyilvánvalóan itt nincsenek olyan a fizikai korlátok, mint a bokszban vagy a rövidtávfutásban és az ilyen dolgokban.”

Jordan és Coulthard is kifejezte közös reményét, hogy még életükben láthatnak egy női versenyzőt az F1-ben.

„Mindenesetre úgy gondolom, hogy még a mi életünkben láthatjuk” – zárta Coulthard.

Danica Patrick finoman leszólta a női bajnokságokat

Forrás :