fbpx

Ricciardo kórházban – Lawson és de Vries készenlétben?

A Holland Nagydíj második szabadedzésének kezdetén piros zászlós fázis lépett életbe, miután Oscar Piastri és Daniel Ricciardo közvetlenül egymás után csúsztak a gumifalba a döntött hármas kanyarban.

A becsapódás után Ricciardo rádión jelezte, hogy talán megsérült a keze. A felvételekből arra lehet következtetni, hogy nem volt ideje elvenni a kezét a kormányról az ütközés előtt, így a karja is ütést kaphatott.

Ezt követően a pálya orvosi központjába vitték az ausztrált, ahonnan a képek tanúsága szerint a karját háromszög kendővel a nyakába kötötték. Ez nem jó jel arra vonatkozóan, hogy vajon tudja-e majd folytatni a hétvégét, vagy helyettesítésre lesz szükség.

Liam Lawson tartalékversenyző a helyszínen van, de elvileg még Nyck de Vries visszahívása is szóba jöhet az AlphaTaurihoz.

Ricciardót később kórházba szállították. Állapotáról Dr. Helmut Marko a következő tájékoztatást adta:

„Még nem tudjuk pontosan, hogy mi a baj, de nagy fájdalmai voltak. A csuklója sérülést szenvedett, de meg kell várnunk a diagnózist. Kórházban van.”

„Ez egy új helyzet számunkra. Először is megvárjuk, hogy Ricciardo hogy van, és hogy tud-e vezetni vagy sem. Aztán megbeszéljük [ki ül be az autóba].”

(Klikk az alábbi posztra, hogy teljes méretben lásd a képet!)

„Mi a f*** ez?” – kérdi Ricciardo, aki egy erotikus regény főszereplője lett