fbpx

Ricciardo keze eltört, Lawson debütálhat az F1-ben!

A pénteki második edzés korai szakaszában a zandvoorti 3-as döntött kanyarban Oscar Piastrihoz hasonlóan Daniel Ricciardo is gumifalban landolt. De míg Piastri megúszta az esetet, honfitársa ezt nem mondhatja el magáról.

34 éves versenyző rögtön az ütközés után csuklófájdalomra panaszkodott a csapatrádión. Később egy közeli kórházba, Haarlembe szállították röntgenvizsgálatra.

Később, péntek este a Red Bull tanácsadója, Marko megerősítette a Motorsport.comnak, hogy Ricciardo bal keze eltört, így a Holland Nagydíj hétvégéjének hátralévő részén nem tud részt venni.

A Red Bull junior Lawson, aki Zandvoortban a Red Bull és az AlphaTauri kijelölt tartalékversenyzőjeként állt készenlétben, a szombati, harmadik szabadedzéstől kezdve helyettesíti Ricciardót.

„Eltört valami a kezében, így nem fog versenyezni” – mondta Marko a Motorsport.com-nak.

A csapat közleménye szerint a bal kezének egy kézközépcsontja tört el.

„Lawson fog vezetni. Ez nehéz számára [Ricciardo]. Kár érte, mert az autó jó itt.”

Lawson jelenleg három győzelemmel a második helyen áll a japán Super Formula bajnokságban, miután a tavalyi Formula 2 szezonban harmadik lett.

Szombaton fog először egy 2023-as F1-es autóban ülni, mivel idén még nem teljesített újonc FP1-es etapot sem a Red Bull, sem az AlphaTauri számára.

Marko azt is hozzátette, hogy  Nyck De Vries hazai pályán való visszatérésén nem is gondolkodtak.

Drámai pillanat: Lawson olyan agresszív volt, hogy röpködtek az autók!

Forrás :