fbpx

Massa tisztázta: Magának akarja a 2008-as bajnoki címet!

A Ferrari korábbi versenyzője, Felipe Massa csütörtökön kijelentette, hogy „a végsőkig harcolni fog” azért, hogy a brit Lewis Hamilton helyett őt nyilvánítsák 2008 Forma-1-es világbajnoknak.

A napokban robbant a hír, miszerint a brazil jogi lépéseket tett a Forma-1 és az FIA ellen, jelentős kártérítést követelve egy állítólagos „összeesküvés” miatt, amely végül megakadályozta, hogy ő legyen a világbajnok 2008-ban. Abban az évben a Szingapúri Nagydíjon Nelson Piquet Jr. (Renault) a csapatfőnök Flavio Briatore utasítására szándékosan törte össze autóját, hogy az emiatt érvénybe lépő piros zászlós fázissal a csapattársát, Fernando Alonsót segítse. Az esetet azonban csak a szezon végeztével, a bajnoki cím kihirdetése után nyilvánították csalásnak, így a végeredményen már nem változtatott.

Massa azt sérelmezi, hogy ha időben, közvetlenül az eset után kivizsgálták volna az ügyet és ítéletet hoztak volna, kizárták volna őket a versenyből, akkor a pontverseny úgy módosult volna, hogy Massa lett volna a bajnok.

Korábban arról volt szó, hogy csak anyagi kártérsítést követel, most azonban világossá tette, hogy ő akar lenni 2008 világbajnoka.

„Harcolni fogunk a bajnoki címért” – mondta Massa a GE brazil weboldalnak adott interjújában.

„Azért vagyok itt, hogy tisztázzuk, a dolgok nem tisztességesen történtek.”

Hozzátette, hogy mindez nem Hamilton ellen irányul.

„Semmi bajom Hamiltonnal. Ez a harc egy manipulált versenyről szól” – mondta Massa, hozzátéve, hogy „ideális esetben” őt nyilvánították volna 2008 bajnokának, és a szingapúri végeredményt módosították volna.

„Az a világbajnoki cím a miénk volt, és manipulációval elvették” – mondta a brazil.

„Azt hiszem, fontos, hogy harcoljunk a sportág igazságáért.”

„A bajnoki címért harcolunk, és ez a mi harcunk, ahol a végsőkig megyünk.”

Hamilton a Holland Nagydíjon újságíróknak elmondta, hogy a saját dolgára koncentrál, nem foglalkozik a Massa-üggyel.

Hamilton így reagált Massa 2008-ra vonatkozó követelésére

Forrás :