fbpx

Két F1-es top pilóta szerint 2026-ig nem lehet megverni a Red Bullt

Lesújtó közeljövőt vázolt fel Lewis Hamiton és Charles Leclerc is. Szerintük ugyanis az idén taroló Red Bull 2026-ig nem lesz legyőzhető.

Idén olyanra készül a Red Bull, amelyre még soha nem volt példa az F1-ben, az osztrákok ugyanis minden futamot megnyerhetnek idén, de összességében az elmúlt 22 futamból 21-et megnyertek.

A tavaly érkezett új aerodinimaikai szabályrendszer tehát a Red Bullnak kedvezett, pedig tavaly a szezon első felében úgy tűnt, hogy Cahrles Leclerc komoly riválisa lesz a hollandnak a bajnoki versenyben, végül sima Verstappen bajnoki cím lett.

A monacói szerint pedig a következő komoly változásokig – a 2026-ban érkező új motorformulákig – kell várni a bikások legyőzésével.

„Az biztos, hogy hatalmas előnyük van, nagyon nehéz lesz őket legyőzni a következő nagyobb változásokig.” fogalmazott a monacói.

Hasonlóan vélekedik a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton is.

„A tény az, hogy előttünk vannak, a legvalószínűbb az, hogy már egy hónappal mindenki előtt elkezdik fejleszteni a jövő évi autójukat, miközben 100-200 ponttal vezetik a bajnokságot. Szóval igencsak lehetséges, hogy Charles-nak igaza van, megpróbálunk fejlődni, csökkenteni a lemaradásunkat.” – vélekedett a brit.

Legkorábban ekkor lehet háromszoros világbajnok Verstappen!

Forrás :