fbpx

A Haas teljesítménymérnöke a motorsportban uralkodó nőgyűlöletről számolt be

Laura Müller, a Haas teljesítménymérnöke nyíltan beszélt a motorsportban uralkodó, meglátása szerint „nőgyűlölő” kultúráról, és elmondta, hogy „csúnya dolgokat” tapasztalt, mielőtt az amerikai F1-es csapat kulcsemberévé vált.

A Frankfurter Allgemeine című német lapnak nyilatkozva Müller azt állította, hogy a nők „soha nem mondják el az igazat” azokról az akadályokról, amelyekkel a férfiak által uralt pályán szembesülnek.

„Megtapasztaltam néhány csúnya dolgot” – mondta. „Olyan dolgokat, amelyekről be kell számolni.”

„Amikor a nőket megkérdezik, hogy ‘Mi volt a legrosszabb dolog, amit a motorsportban tapasztaltál?’, soha nem mondanak igazat. Mert senki sem akarja hallani az igazságot.”

Elmondta, hogy annak idején, amikor a német DTM kategóriában a mostani Forma-3-as versenyző, Sophia Flörsch versenymérnökeként dolgozott, a nőket alábecsülték folyamatosan.

„A nőgyűlölet még mindig jelen van. Finoman szólva” – hangsúlyozta. „Folyamatosan bizonyítanod kell, és jobbnak kell lenned, mint a körülötted lévő férfiak.”

Müller törekvései a motorsportban egykor túlmutattak mai teljesítménymérnöki szerepkörén.

„Gyerekként F1-es versenyző akartam lenni, és az első nő, aki Michael Schumacher ellen versenyezhet.”

1976-ban vett részt utoljára nő nagydíjon, amikor Lella Lombardi a RAM Racing színeiben versenyzett Ausztriában.

Amikor arról kérdezték, hogy több női F1-es pilóta is lehetne-e, Müller azt mondta: „Biztosan van elég nő, aki képes lenne rá. A következő öt évben lesz egy olyan nő, aki elég gyors a Forma-1-ben.”

8-10 év múlva érkezhet női versenyző az F1-be

Forrás :