fbpx

Wolff elárulta, hogy akar távozni a Mercedes vezetői posztjáról

Toto Wolff úgy véli, pontosan tudni fogja, hogy mikor kell távoznia majd a Mercedes vezetői posztjáról.

A csillagos márka csapatfőnöke, aki 33%-os részesedéssel rendelkezik a Forma-1-es csapatban, elárulta, hogy távozik a pozícióból, ha már nem gondolja úgy, hogy ő az első számú választás erre a feladatra. Wolff a Boardroomnak adott interjújában beszélt erről:

„Amennyiben úgy érzem, hogy már nem én vagyok a legjobb ember a munkára, akkor megpróbálok valaki mást találni. És nem lesznek kétségeim vagy kételyeim emiatt. Mert ha két dolgon jár az agyad, az azt jelenti, hogy már valójában meghoztad a döntést.”

Az 51 éves szakember elárulta, hogy már nem ugyanúgy közelíti meg a csapat irányítását, csak projektszemlélettel. Ezért így folytatta Wolff:

„Ez csak az elmúlt pár évben változott meg, amikor a Forma-1-ben való munka a projektgondolkodásból, mint egy edző vagy egy menedzser a futballban, az „ez az én cégem” gondolkodásmódra fejlődött. Egyenrangú részvényese vagyok a Mercedesnek és a tulajdonostárs INEOS-nak, és ez az, amit még sokáig fogok csinálni.”

Mióta 2013-ban csatlakozott a Mercedes Forma-1-es csapatához, Wolff központi szerepet játszott abban, hogy a csapat uralja a sportágat a 2014 és 2021 közötti sikeres időszakban, amikor a Mercedes nyolc egymást követő konstruktőri bajnoki címet szerzett. Wolff irányította Lewis Hamilton sikereit is, aki hét versenyzői bajnoki címéből hatot az alakulattal szerzett.

A Forbes becslése szerint az osztrák vagyona 1,6 milliárd dollárt ér a Mercedes F1-es csapatban való részesedésének köszönhetően.

Toto Wolff megnevezte az utódját a Mercedes csapatfőnöki posztjára

Forrás :