fbpx

Hivatalos: Ezzel a felállással vág neki a Haas 2024-nek!

A Haas megerősítette, hogy Nico Hülkenberg és Kevin Magnussen a következő idényben is a csapatnál marad.

A pilótapáros folytatása nem meglepő, hiszen Günther Steiner csapatfőnök nyári szünet előtti, utalt erre, de most a hivatalos megerősítés pontot tett az ügy végére. Ez azt jelenti, hogy az amerikai tulajdonban álló alakulat elkerülte azt a hosszadalmas versenyzői felállással kapcsolatos sztorit, amelyet a tavalyi szezonban kellett átélnie. Akkor Mick Schumacher esetleges menesztése egészen az idény utolsó hétvégéjéig, Abu Dhabiig húzódott. Ekkor kiderült, hogy Hülkenberg három év kihagyás után visszatér a rajtrácsra.

A német számos alkalommal lenyűgöző volt ebben a szezonban, annak ellenére, hogy a VF-23-as nem versenyképes, mivel a gumik túlmelegedése és a degradációs problémák korlátozták a fejlődést – a Kanadai Nagydíj időmérőjén elért második helye a rajtrácson kapott büntetés előtt kiemelte a képességeit.

Miközben Magnussen a tavalyi szezonbeli visszatéréséhez képest küzd azért, hogy formába lendüljön, a dán pilóta mégis hozzájárult a Haas által szerzett 11 ponthoz, amivel az istálló a nyolcadik helyen áll a konstruktőri tabellán. Steiner így fogalmaz:

„Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetjük, hogy rendkívül stabil pilótapárosunk volt az idén a Forma-1-ben. Végső soron nem volt okunk arra, hogy ezen változtatni akarjunk a továbbiakban. Kevin egyértelműen nagyon jól ismert számunkra, és nagyon örülök, hogy visszatér a Haas színeiben a hetedik szezonjára. Mivel csak nálunk 113 alkalommal indult, tudjuk, hogy hol vannak az erősségei. A szervezetünkkel kapcsolatos tudása és tapasztalata is nagyon jól párosul ehhez.

A garázs másik oldalán Nico remekül illeszkedett be a csapatba, mindenféle felhajtás nélkül, és bebizonyította, hogy értékes tagja az alakulatunknak. Közeledik a 200 Forma-1-es indulásához, és nagyon boldogok vagyunk, hogy a mi volánunknál élvezhetjük a tapasztalatait.

„Meg kellett oldanunk a gondjainkat ebben a szezonban a VF-23-assal, ez elől sem rejtőzködünk el. Rendkívül szerencsések voltunk, hogy két olyan pilótánk van, akiknek a visszajelzései felbecsülhetetlen értékűek a mérnöki céljaink elérésében. Kevin és Nico már a kezdetektől fogva jól összeszoktak. Mindketten pontot szereztek, és különösen Nico remekelt az időmérőkön – hat alkalommal jutott be a Q3-ba. Miután 2019 óta nem versenyzett teljes munkaidőben a Forma-1-ben, ez jól mutatja, hogy mennyire profi, és hogy fizikailag mennyire ügyelt magára.

Az is figyelemre méltó, hogy mindkét versenyző milyen energiával hoz a konyhára. Fantasztikusak voltak nemcsak a csapaton belüli elkötelezettségük tekintetében, hanem ami kritikus, a partneri aktivitásaink és a rajongókkal kapcsolatos lehetőségeink tekintetében is. Kevin és Nico egyértelműen élvezik a sportágban töltött időt, mindketten érettek, és alapvetően megértik, hogy mit kérünk tőlük. Most viszont rajtunk, a csapaton múlik, hogy előre tekintsünk 2024-re. Biztosítanunk kell, hogy olyan autónk legyen, amely képes folyamatosan pontokat szerezni.”

Günther Steiner beperelné a Haas tulajdonosát, Gene Haast?

Forrás :