fbpx

Ebben a szériában már soha többé nem akar versenyezni Alonso, mert túl veszélyes

Fernando Alonso azt mondja, azért döntött úgy, hogy visszatér a Forma-1-be, mert az IndyCar szerinte túl veszélyes.

A ma már 42 éves spanyol a McLaren-Honda kudarca után távozott az F1-ből, de tavalyelőtt visszatért. Mostanra már elismerést aratott, mert ugyanolyan gyors, mint egykor, miközben emberileg is fejlődött. Alonso a DAZN-nek, amikor a visszatérésről szóló döntéséről kérdezték, így felelt:

„A legnehezebb kihívás, ami előttem állt és az asztalon volt, hogy visszatérjek a száguldó cirkuszba, és megpróbáljak nyerni. Talán nem volt rá még így precedens, és tetszett – vonzó volt.”

A kétszeres világbajnok elmondta, hogy először a rövid szünete után, 2020-ban merült fel benne az ötlet, hogy visszatérjen:

„Volt egy pillanat, amikor ténylegesen felmerült bennem a visszatérés gondolata. Ez talán közvetlenül valamikor a járvány után, 2020-ban volt. A Forma-1 is pár hónapot késett, mint mindenki más, mert mindannyian be voltunk zárva. Azokban a hónapokban, amikor be voltunk zárva, otthon voltunk, épp előtte fejeztem be a Dakart. El kellett gondolkodnom a következő kihíváson, amivel szembe akarok nézni. Tudtam, hogy újra végig akarom csinálni a Dakart, de ez egy verseny egy évben, és tudom, hogy újra meg fogom csinálni. Olyan programot akartam, ami némileg jobban kitölti a szezont. Emlékszem, hogy otthon, a kanapén néztem egy futamot, az egyik elsőt a járvány után, és nem tudom, miért mondtam magamnak, hogy megpróbálok visszatérni a Forma-1-be. Az összes kihívás közül, ami a Le Mans, az Indy, a Dakar után maradt nekem, a legnehezebb kihívásnak az tűnt, hogy visszatérjek az F1-be, és megpróbáljak nyerni. A Le Mans-i nehézségek már a múlté volt, és megnyertem a világbajnokságot is. Az Indy 500-ra nem igazán akartam visszatérni az ovál és a sebességek kockázata miatt, a Dakarnál pedig tudtam, hogy vissza fogok térni, de majd ha idősebb leszek.”

Ezt a rangos versenyt nyerné meg még Alonso, a harmadik világbajnoki címén kívül

 

Forrás :