fbpx

Az F1 futamgyőztes elárulta, hogy egy ártatlan poén miatt nem csatlakozhatott a McLarenhez

Az egykori F1 pilóta, Heinz-Harald Frentzen nemrég megosztott a világgal egy viccet, amellyel annyira vérig sértette Ron Dennist, hogy a McLaren-főnök soha többé nem volt hajlandó beszélni a némettel, ezzel tönkretéve az esélyeit arra, hogy a jövőben csatlakozzon a csapathoz.

A Williamsnél 1997-re a világbajnok Damon Hill közvetlen utódjának választott Frentzen Forma-1-es pályafutása során remek hírnévnek örvendett. A ma már 56 éves versenyző együtt versenyzett Michael Schumacher mellett az ifi pályafutása során, mielőtt megszerezte a Sauber első F1-es dobogós helyezését. A koronát a Jordan-nél tette fel, ahol 1999-ben két győzelmével majdnem dicsőségre és a világbajnoki címig vezette az ír csapatot.

Az F1 Beyond the Grid podcastben Tom Clarksonnak nyilatkozva Frentzen elárulta, hogy 1994-ben több lehetősége is volt arra, hogy elhagyja a Saubert és top csapatokhoz csatlakozzon. A német ex-pilóta a műsorban kifejtette, hogy Ayrton Senna halála után már lett volna esélye arra, hogy a Williamshez csatlakozzon. Frentzen azt a történetet is megosztotta, amikor a McLaren csapatfőnöke, Ron Dennis felvette vele a kapcsolatot, miután jó eredményekkel zárta a bemutatkozó évét:

„Eláruljam, miért nem kaptam esélyt a McLarennél? 1994-ben Adelaide-ben a menedzserem szólt. Ünnepség volt, vasárnapi futam, az összes Forma-1-es csapat a szezonzárót ünnepelte. Aztán kaptam egy hívást, hogy Ron Dennis látni akar. Akkoriban olyan ember voltam, aki sokat mókázott. Mönchengladbachból származom, és az ottani srácok mindig poénkodnak, és azt hiszik, hogy nagyon humorosak.

Tehát, Ron Dennis odajött hozzám, és ezzel kezdett: ‘Hé Heinz, milyen az angolod? Lehetne még javítani az angolodon.” Aztán a tréfa kedvéért visszakérdeztem: „És hogy van a németed?”, mert tudtuk, hogy a Mercedes a McLarenhez megy át motorszállítóként. Ezért nyomatékosítottam Ron Dennisnek: „Neked is meg kell tanulnod németül.”

Megdermedt képet vágott. Azt hittem, hogy vicces vagyok, a menedzserem pedig csak úgy megbökte a karomat, hogy „mi a f***ért mondtad ezt?”. És megláttam Ron Dennis arcát, aki soha többé nem beszélt velem. Annyira feldühítette, hogy hülyét csináltam belőle. Hihetetlen, de ezért nem is volt igazán esélyem a McLarennél, mert Ron Dennisnek valamiért nem tetszett a humorérzékem.”

Bár Frentzen a 90-es évek közepén két évig a Williamsnél versenyezhetett, a Dennisszel folytatott félresikerült szóváltása miatt a száguldó cirkuszban töltött ideje alatt soha többé nem versenyzett más brit csapatnál.

Alig lehet felismerni az egykori F1-es futamgyőztest!

Forrás :