fbpx

Verstappen a francia rendőrség radarjára került, a közönség börtönbe is zárná

Max Verstappen túl lazára vette a figurát az augusztusi nyári szünetben, ami miatt lehet, hogy szembe kell néznie a francia törvénykezéssel. Persze a közönség túlzott, börtönről szó sincs, viszont valóban vétett!

A 25 éves, kétszeres világbajnok azért került a francia rendőrség radarjára, mert gyorshajtott, ráadásul eközben csak egy kézzel fogta a kormányt, míg elképesztő sportautójának digitális paneljét nyomkodta, így nem az útra figyelt. Persze mondhatnánk, hogy fiatal kora ellenére ő rendkívül tapasztalt és profi, így ez meg sem kottyan neki, de a közúton rá is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint bárki másra.

Egy nemrégiben közzétett videón Verstappen látható, amint egy Aston Martin Valkyrie-t vezet Franciaországban az A8-ason.

Látható, amint 90 km/h helyett 122 km/h-val hajt és tartja a bal oldali sávot, amit az autópálya-szabályzat tilt. Ott szigorúan csak az előzés erejéig szabad tartózkodni, utána kötelezően vissza kell sorolni a jobb oldali sávba.

A közönség persze ismét eltúlozta a helyzetet, többen börtönbe zárnák az esetért a hollandot, ami nyilvánvalóan abszurd és semmi valóságalapja nincs.

A francia törvények szerint az első szabálysértésért 146 dolláros bírságot szabhatnak ki rá, és 3 büntetőpontot is kaphat a jogosítványára, valamint 3 évre felfüggeszthetik a jogosítványát. Második vétségéért pontosan ugyanez a büntetés szabható ki. Mindent egybevetve 292 dollárt bukhat ezzel a figyelmetlenséggel. Ez persze neki aligha kifizethetetlen tétel, de az üzenete semmiképp sem jó.

„Max Verstappen öngólja” – így fogalmazott az olasz La Gazzetta dello Sport.

„Ez határozottan nem extrém sebességtúllépés, de nem néz ki jól, amikor az F1-es pilóták az FIA és annak közlekedésbiztonsági kampányainak nagykövetei.”

https://twitter.com/24france_alerte/status/1693375058930987339

Verstappen szerint nem jó irányba tart az F1, nem tudja, megéri-e még benne maradni