fbpx

Vasseur zavarba jött, majd egyértelmű választ adott Massa 2008-as bajnoki címével kapcsolatos igényére

A Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur reagált Felipe Massa legutóbbi, a 2008-as Forma-1-es világbajnoki címmel kapcsolatos jogi keresetére, szerinte furcsa lenne megváltoztatni az eredményeket.

Massa egy ponttal vesztette el a 2008-as versenyzői címet Lewis Hamiltonnal szemben, a brazil pedig idén jogi úton próbálkozik, a Reuters pedig a hónap elején arról számolt be, hogy ügyvédi csapata keresetlevelet küldött az FIA-nak és az F1-nek. Massa követelései az elvesztett bajnoki cím miatt az akkori Szingapúri Nagydíjig nyúlnak vissza, amikor az akkori Ferrari-pilóta elvesztette a majdnem biztos győzelmet, miután Nelson Piquet Jr. szándékosan ütközött, hogy behozzák a biztonsági autót. Az ezt követő boxkiállásnál a Ferrari hibája miatt Massa úgy hajtott el, hogy a tankolóberendezés még mindig a helyén állt, és végül nem ért célba pontszerző helyen.

Ügyvédei azt állítják, hogy Massa a „2008-as év jogos bajnoka”, a keresetet Bernie Ecclestone megjegyzései alapján indították, mert szerinte a versenyt, és az eredményeket törölni kellett volna. Massa 2008-as bajnoki címének elvesztése azt jelenti, hogy Kimi Raikkönen 2007-es sikere az utolsó versenyzői bajnoki címe a Ferrarinak, Vasseurt pedig a Holland Nagydíj előtt válogatott médiumok, köztük a RacingNews365 is kérdezte a helyzetről:

„Ahogy azt önök is el tudják képzelni, nem szeretnék nyilatkozni ebben az ügyben, mivel jó kapcsolatot ápolok az összes érintettel. Elég trükkös a dolog, mivel a körülmények abszolút kivételesek voltak. De általánosságban elmondhatom, és nem Felipéről van most szó, mi is próbáljuk az FIA-t arra sarkallni, hogy a kockás zászlónál tudjunk eredményt. És talán ez… nem is tudom, nem akarok nyilatkozni, de az biztos, hogy furcsa lenne. Nem vagyok nagy rajongója annak, hogy a leintés után akár 15 perccel megváltoztassák a verseny eredményét.”

A nemrég az FIA-nak és a Forma-1-nek is elküldött levélben Massa ügyvédei azt írták, hogy amennyiben „nem érkezik kielégítő válasz”, a tizenegyszeres futamgyőztes nevében eljárást indítanak az elmaradt bónuszok és pénzdíjak megtérítése érdekében.

Massa jogi eljárása szégyenletes, állítja az ismert kommentátor

 

Forrás :