fbpx

Az Alfa Romeo kissé „zsizsás”, művészi festéssel indul a Holland Nagydíjon

Az Alfa Romeo a Holland Nagydíjon az év elején bemutatott „Art Car” koncepcióra épülő festést fog használni.

A svájci székhelyű csapat januárban mutatta be a „Boogie” nevű graffitiművész által áttervezett versenyautót. A dizájnt már számos nyilvános rendezvényen bemutatták, és a betűkkel díszített festés bekerült a hivatalos Forma-1-es F1 23 játékba is.

Maga az „Art Car” a hétvégén Zandvoortban is megjelenik a pálya rajongói zónájában, majd árverésre kerül, hogy pénzt gyűjtsön a Save the Children (Mentsük meg a gyermekeket) jótékonysági szervezetnek, de a tervezésének jellemzőit beépítik az Alfa Romeo garázsába a boxutcában: az autók frissített fényezést kapnak, és a csapat pálya menti infrastruktúrája is átalakul, hogy az autókhoz illő vizuális identitással rendelkezzenek.

Az Alfa Romeo úgy jellemezte a Valtteri Bottas és Guanyu Zhou autóin a versenyhétvégén megjelenő dizájnt, hogy „a Boogie jellegzetes művészetével díszített, az Art Car előtti tisztelgő festés”. Kiadták a fenti képet, amely nagyon hasonlít az év elején bemutatotthoz. A csapat garázsburkolatát, a névtáblákat és a versenyzők ruházatát is átdolgozzák, hogy kiegészítsék az új külsőt. Alessandro Alunni Bravi, a csapat képviselője így fogalmazott:

„Ez a projekt a fejlesztése minden egyes fázisában közelebb hozta az Alfa Romeo F1 Team Stake-t a rajongókhoz. Ez egy izgalmas, úttörő kaland volt, amelyre az istálló büszkén vállalkozott, megbízható partnerek és egy inspiráló művész mellett.”

Ez már a második verseny a sorban, ahol az Alfa Romeo átdolgozta a festését, miután a Belga Nagydíjra neonzöld elemekkel egészítette ki a szokásos fekete-piros festésüket. Ezt is elérhetővé tették az az F1 23-ban, mivel a Forma-1-ben egyre gyakoribbá válik az egyedi vagy tematikus festések használata.

Az Alfa Romeo 2024-ben is marad az F1-ben, ezzel a csapattal szövetkeznek!

 

Forrás :