fbpx

Verstappen szerint nem jó irányba tart az F1, nem tudja, megéri-e még benne maradni

A Forma-1 regnáló világbajnoka, Max Versrappen elismerte, hogy olykor elgondolkodik azon, hogy a Forma-1 megéri-e még neki, ezzel a sűrű menetrenddel.

A hosszú versenynaptárral kapcsolatban már többször megfogalmazta kritikáit. Ez közel 322 000 kilométernyi légi utazással jár, ami meglehetősen sok időt jelent, még magángéppel is.

A holland De Telegraaf című lapnak adott interjújában Verstappen azt mondta, az F1 könyörtelen növekedési vágya néha arra készteti, hogy elgondolkodjon azon, akar-e még a részese lenni.

„Aggódom a sportág miatt, amit mindig is élveztem” – mondta Verstappen, akinek a 2028-ig van szerződése a Red Bullal, és benne van a pakliban, hogy újabb szerződése már nem lesz. „Még mindig szeretem, de csak bizonyos mértékig.”

„Nem arról van szó, hogy teljesen ellenzem a változásokat, ahogy egyesek állítják. De ezeknek a változásoknak a Forma-1 javát kell szolgálniuk.”

„Miért kell változtatni a dolgokon, amikor jól mennek? Szerintem a hagyományos kvalifikáció egy remek formátum, nem kell, hogy minden a pénz körül forogjon.”

„Az emberek azt gondolhatják, hogy ‘Nos, ő rengeteg pénzt keres, miért panaszkodik ez a fickó?’. De ez a jólétedről szól, arról, hogyan éled meg a dolgokat, és nem arról, hogy mennyit keresel.”

„Úgy érzem, hogy túl sokat kell tennem, és kihagyok az életemből más dolgokat [amit szeretek csinálni], ezért néha azt gondolom: ‘Még mindig megéri?’.”

Verstappen hangsúlyozza, hogy a hosszú naptár kapcsán nem csupán arról a 22 versenyhétvégéről van szó, mint időráfordítás, és nem is csak az utazásra szánt időről, hanem minden más munkáról is ami ehhez szükséges. Elmondása szerint „évente egy hónapot veszít” a Red Bull kiterjedt marketingtevékenysége miatt.

„[Az utazás] nem a legnagyobb probléma. Inkább az összes extra dolog, amit meg kell tennem” – magyarázta.

„Egy versenyhétvégén a csütörtöki napok nagyon hosszúak lehetnek attól függően, hogy hol vagyunk. A nagydíjakon kívül pedig rengeteg szimulátoros munka van.”

„Például évente több mint egy hónap megy el a marketingre. Egy ponton túl egyszerűen már nincs kedved mindehhez.”

Felmondaná idő előtt a szerződését?

Feltették Verstappennek azt a kérdést is, hogy ha a 2026-os szabályváltozásokhoz nem tud majd esetleg jól alkalmazkodni a Red Bull, akkor felbontaná-e a szerződését 2028 előtt.

„Nagyon rosszul kellene alakulniuk a dolgoknak ahhoz, hogy ez megtörténjen” – felelte.

„Nem számítok arra, hogy a csapat ennyire visszaesne, hiszen annyi nagyszerű emberünk van. De ebben a sportban mindig előfordulhat, hogy nem vagy annyira versenyképes.

„Attól függ, milyenek a kilátások, de igen, nem látom magam három évig a középmezőnyben turnézni. Akkor inkább otthon maradnék, vagy valami mást csinálnék. De ismétlem, nem számítok arra, hogy ez megtörténik.”

Verstappen képes lenne otthagyni a Red Bullt és ehhez a riválisukhoz igazolni

Forrás :