fbpx

Szinte mindenki az egykori Red Bull pilótát akarja a csapatánál tudni

Az egykori Red Bull versenyző Alex Albont nevezték meg a Forma-1 legkeresettebb emberének, miután a 2025-ös versenyzői piac kulcsszereplőjévé vált.

Annak ellenére, hogy a Williams pilótája nem rendelkezik rendkívül versenyképes autóval, lenyűgöző teljesítményt nyújtott az F1-es szezon első felében. 11 pontot gyűjtött, amivel a csapat a hetedik helyen áll a konstruktőri bajnokságban. Mivel Albon szerződése a 2024-es szezon végén lejár, megindultak a találgatások arról, hogy ő lehet-e a 2025-ös versenyzői piac egyik főszereplője. Most pedig az F1-es tudósító és műsorvezető, Lawrence Barretto arra utalt, hogy 2025-ben meghatározó lesz:

„A Red Bull vezető mérnökei közül sokan ismerik, és nagyon nagyra értékelik őt. Úgy tudni, hogy hivatalos vagy informális egyeztetések folytak a rajtrács legalább felével, amelyek közül a források szerint néhányan élcsapatok. A versenyzői piac 2025-re még teljesen nyílt, – a McLarent leszámítva minden egyes csapatnak van legalább egy szabad helye. Kevés pilóta dolgozik ilyen magas szinten. Ha fenntartja ezt az ívét, nehéz elképzelni, hogy ne legyen kulcsszereplő a 2025-ös versenyzői piacon, amely már most is nyitva áll az ilyen üzletek előtt.”

Albon múltja pechesnek tűnik, korábban a Red Bull a 2020-as szezon végén kidobta, majd a csapat tartalékversenyzői szerepkörére kárhoztatták. A dolgok azonban pozitív irányt vett, amikor 2022-ben a Williams csapatához csatlakozva visszatért az F1-es rajtrácsra. A pályán nyújtott lenyűgöző teljesítménye, valamint pozitív hozzáállása miatt kezdtek rá felfigyelni. Ez lehetővé tette neki, hogy nem optimális körülmények között is pontot szerezzen. Az Aston Martin korábbi stratégája és a Sky Sports F1-es szakértője, Bernie Collins az idény eddigi legjobbjának nevezte Albon egykiállásos stratégiáját a Kanadai Nagydíjon:

„A Kanadai Nagydíj a szezon legnagyobb sikerét hozta el Alex Albon és a Williams számára. Albon és az egykiállásos stratégia briliáns végrehajtása azt eredményezte, hogy a második etapban öt pozíciót javított. Ezeket a végéig megvédte, hogy a hetedik helyezést érje el – ez Albon és a csapat számára is a szezon legjobbja.”

Albon a közelmúltban mutatott teljesítményeivel reflektorfénybe került, ami jelentős következményekkel járhat mind neki, mind más csapatok számára is, amikor 2025-ben helyet akar találni magának.

A Ferrarinak esze ágában sincs vinni Albont

Forrás :