fbpx

Marko: Hamilton nem lesz a Red Bull versenyzője

Dr. Helmut Marko gyakorlatilag kizárta, hogy ajánlatot tegyen a Red Bull Lewis Hamilton szolgálatainak a megszerzésére.

Nem sokkal a Forma-1 augusztusi szünetének kezdete előtt olyan hírek láttak napvilágot, hogy a hétszeres világbajnok új Mercedes-szerződése már bejelentésre vár. Marko ugyanakkor a motorsport-magazin.com-nak elmondta, hogy a 38 éves Hamilton soha nem volt versenyben azért, hogy Max Verstappen mellé a Red Bullhoz kerüljön. Az osztrák 80 éves szakember így fogalmaz:

„Lando Norrisszal együtt én is el tudnám ezt képzelni, de Hamiltonnal azonban nehezebb dolgom van. A nyilvánosság, a televízió és az újságírók számára biztosan ideális lenne, de a csapatirányítás és a siker szempontjából nem. Mi istállóként a világbajnokságot helyezzük előtérbe, és jobb, ha van egy bizonyos hierarchia. Nem azt akarom mondani, hogy ki az  első számú versenyző, hanem hogy egyértelmű legyen: ki a gyorsabb.”

Marko szerint Verstappen Hamiltonnal párosítva túlságosan is olyan lenne, mint a legendás Senna-Prost páros:

„A csapat légköre nem szenvedhet csorbát. Ha valami olyasmit látunk, mint Senna és Prost, akkor két szupersztár lenne. Csak egymást néznék, és a csapatot a második helyre tennék.”

Daniel Ricciardo és Yuki Tsunoda egyértelműen az első számú esélyesei annak, hogy 2024 után – még a 2026-ra bevezetett teljesen új motorszabályok bevezetése előtt – potenciálisan Sergio Perez helyére lépjenek. A Red Bull lobbizik az említett motorszabályok módosításáért, de elismerik, hogy a Mercedes és a Ferrari egységes ellenállása miatt ez nem valószínű. Erről már a formel1.de-nek beszélt:

„Frederic Vasseur továbbra is szerelmes Toto Wolff-ba, így jelenleg nincsenek szövetségeseink ebben a kérdésben.”

Ugyanakkor utalt rá, hogy a Red Bull nem azért szorgalmazza a változtatásokat, mert az alakulat küszködik a saját, 2026-ra tervezett Red Bull Powertrains projektjével:

„Nem hiszem, hogy technikailag le lennénk maradva. Embereket hoztunk a Ferraritól, a Mercedestől, a Renault-tól és a Cosworth-tól is. A Ford pedig a partnerünk. Augusztusban beindítunk egy belsőégésű motort MGU-K-val. Szóval messze az Audi előtt állunk, és a Ferrari előtt, valamint nagyjából egy szinten vagyunk a Mercedesszel.”

Verstappen képes lenne otthagyni a Red Bullt és ehhez a riválisukhoz igazolni

 

Forrás :